window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Gemeente Nederweert compenseert meer huishoudens voor hoge energiekosten

Huishoudens die net niet in aanmerking kwamen voor energietoeslag in 2022 kunnen nu eenmalig € 500,- aanvragen

De gemeente Nederweert gaat extra geld inzetten om meer huishoudens te compenseren voor de hoge energiekosten. Huishoudens die net niet in aanmerking kwamen voor de energietoeslag in 2022 omdat ze boven de inkomensgrens van 120% van de bijstandsnorm vielen, kunnen nu eenmalig een bedrag van € 500,- aanvragen. Dit is mogelijk door de extra gemeentelijke tegemoetkoming energiekosten die vanaf 1 maart tot en met 30 april beschikbaar is gesteld.
Lars van der Werf | 28 februari 2023 17:14 | Aangepast op 28 februari 2023 17:14
De gemeente Nederweert heeft aangekondigd dat ze extra geld gaat inzetten om meer huishoudens te compenseren voor de hoge energiekosten. Huishoudens die net niet in aanmerking kwamen voor de energietoeslag in 2022 omdat ze boven de inkomensgrens van 120% van de bijstandsnorm vielen, kunnen nu eenmalig een bedrag van € 500,- aanvragen. Dit is mogelijk door de extra gemeentelijke tegemoetkoming energiekosten die vanaf 1 maart tot en met 30 april beschikbaar is gesteld.

De voorwaarden voor de extra gemeentelijke tegemoetkoming energiekosten zijn dat er een inkomensgrens van 130% van de bijstandsnorm geldt. Als het netto inkomen van een huishouden lager is dan 130% van de bijstandsnorm, kunnen zij nu eenmalig € 500,- aanvragen. Ook inwoners die in 2022 te laat waren met hun aanvraag en onder de inkomensgrens van 130% van de bijstandsnorm vallen, kunnen € 500,- aanvragen. Mensen die in 2022 al energietoeslag hebben ontvangen, krijgen geen extra gemeentelijke tegemoetkoming energiekosten.

Om de aanvraag van de extra gemeentelijke tegemoetkoming van € 500,- te kunnen doen, kunnen mensen vanaf 1 maart het aanvraagformulier invullen dat op de website van de gemeente Nederweert te vinden is. Mensen die hulp nodig hebben bij het aanvragen, kunnen terecht bij de Sociale Raadslieden. Daarnaast heeft de gemeente Nederweert ervoor gekozen om de energietoeslag van 2023 op te splitsen in twee delen, waardoor mensen die in 2022 energietoeslag hebben ontvangen, in maart automatisch € 500,- op hun rekening krijgen. In de zomer kunnen zij nog een bedrag van € 800,- aanvragen.
Bron: Gemeente Nederweert

Lees ook

Gemeenteraad Nederweert gaat in vergadering

Het zomerreces zit er op en de raadsleden in Nederweert kunnen zich weer opmaken voor een avond verg...

283 nieuwe wasmachines en koelkasten in Nederweert

De witgoedactie van de gemeente Nederweert heeft gewerkt. Op een actie waarbij inwoners hun 5 jaar (...

Nederweert zet actief in op omvormen intensieve veehouderijen

In de collegevergadering van 22 augustus gaven burgemeester en wethouders in Nederweert akkoord op h...

Raad Nederweert stemt in met kadernota 2024

Op dinsdag 11 juli kwam de gemeenteraad van Nederweert om met elkaar de kadernota van 2024 te bespre...

Hoge slagingspercentages middelbare scholen in Weert en Nederweert

Nu ook de herkansers hun eindexamenuitslag hebben gekregen kan de eindexamen balans opgemaakt worden...

Wethouder Franssen legt voor de komende weken zijn taken neer vanwege ziekte

Wethouder Jorik Franssen van de gemeente Nederweert zal voor de komende weken zijn taken neerleggen ...