window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Geen treinverkeer tussen Eindhoven en Roermond in aankomend weekend

Noodzakelijke vernieuwing van het spoor vinden plaats op bepaalde trajecten tussen beide steden

Het komende weekend, van zaterdag 19 augustus tot en met zondag 20 augustus, zullen er geen treinen rijden tussen Eindhoven en Roermond. De reden hiervoor is de noodzakelijke vernieuwing van het spoor op bepaalde trajecten tussen Eindhoven en Weert. Gedurende deze periode zullen er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de dwarsliggers, spoorstaven en de ballast (spoorgrind). Deze onderhoudstaken konden niet worden uitgevoerd tijdens de eerder dit jaar geplande treinvrije periode in maart.
RTV Midden-Limburg | 18 augustus 2023 09:27 | Aangepast op 18 augustus 2023 09:27
Een deel van het spoor bij de overweg Tongelresestraat in Eindhoven zal worden vernieuwd, waarbij het opvallend is dat de overweg zelf niet hoeft te worden afgesloten. Dit in tegenstelling tot vorige werkzaamheden waarbij afsluiting wel noodzakelijk was. De vernieuwing van een deel van het spoor bij de onderdoorgang van de Eindhovenseweg in Geldrop zal echter tijdelijke afsluiting van deze weg met zich meebrengen.

Niet alleen de rails zelf zullen aangepakt worden, maar er zullen ook werkzaamheden plaatsvinden aan het schouwpad, het looppad naast het spoor dat gebruikt wordt voor inspectiewerkzaamheden. Dit pad krijgt een nieuwe bovenlaag om zo de veiligheid en functionaliteit te waarborgen.

In Weert nadert een grootschalig project zijn afronding. Na een buitendienststelling van zestien dagen zijn het grootste deel van de opstelsporen, wissels, en een laadperron op Emplacement Weert volledig vernieuwd. Niet minder dan elf wissels en twee kilometer aan spoor zijn onder handen genomen, samen met 900 meter aan dwarsliggers en ballast. Het laatste weekend, deze zaterdag en zondag, van deze omvangrijke inspanning zal ook de afsluiting van de onderdoorgang van het Louis Regoutstraat viaduct met zich meebrengen, ditmaal voor 52 uur. Dit is nodig vanwege de ombouw van een nieuwe wissel.

Tijdens het weekend van 19 en 20 augustus zullen er als alternatief stop- en snelbussen worden ingezet door de NS om de reizigers tussen Eindhoven en Roermond te kunnen vervoeren. Voor de meest actuele informatie over de reismogelijkheden worden reizigers geadviseerd de reisplanner te raadplegen.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

Prorail|NS|Treinen|

Lees ook

Aantal treinen door Midden-Limburg blijft overdag en ’s avonds gelijk in concept dienstregeling 2025

Klachten over volle treinen en minder bereikbaarheid met de intercity naar Heerlen. Toch heeft de NS...

Nieuw Marktreglement Weert 2023 in werking getreden

Het college van B&W van de gemeente Weert heeft een nieuw Marktreglement vastgesteld dat vanaf vanda...

Nachttrein op station Weert onbereikbaar door gesloten deuren station

Treinreizigers uit het Weerterland die gisteravond de Arriva Nachttrein vanuit Weert naar Schiphol w...