window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Emelia gaat voor het wereldpodium, maar Weert blijft haar thuisbasis

Ze ging in 2019 naar een concert van Amine, in de Melkweg in Amsterdam. Daar sloeg de vonk over. De vonk van het overbrengen van muziek verspreiden en het delen van je verhaal met mensen. Vanaf dat moment wist Emelia dat ze muziek wilde gaan maken.
RTV Midden-Limburg | 6 december 2023 16:24 | Aangepast op 6 december 2023 16:24
Binnenkort komt haar eerste EP uit, genaamd 0495. Dat gebeurt op 15 december. Een EP vernoemd naar haar afkomst. Emelia Amankwah is een Weertse, met Ghanese roots. Op Instagram heeft ze al meer dan 16.000 volgers. Iets wat te verklaren is doordat ze zich tot op dit moment meer gericht heeft op Londen, Amsterdam en Rotterdam. Ze stond al op grote festivals als Woohah, trad op in Londen en vond zichzelf al terug op platforms als VICE. “Mooi om te zien hoe je met muziek je verhaal kunt delen. Mijn muziek omschrijf ik als positieve energie. Het leven is een grote chaos. Ik wil je laten weten dat het goed komt”. Zo vertelde ze in WeertFM Take Away.

Een artiest met een blik op de grote wereld, met een liefde voor het Weertse. Emelia zou dan ook prima voor de rest van haar leven kunnen blijven wonen in Weert, ook als ze dadelijk wereldberoemd is. Ze weet ook waarom: “Ik heb het gevoel dat mensen niet beseffen hoe vredig Weert eigenlijk is. Weert is heel fijn, eerlijk. Toen ik in Londen was besefte ik hoe gelukkig ik ben in Weert. Ik heb toch wel het gevoel dat mensen elkaar hier wel helpen. Als je merkt hoe mensen zijn in andere steden, daar is iedereen op zichzelf. Ik vindt mensen gewoon lief hier.” Emelia doet alles zelf en dat is hard werken. “Ik heb het gevoel dat mensen niet beseffen hoe hard het eigenlijk is. Alles financier ik zelf, dat is wel echt heel moeilijk. Als mensen me zien lijkt het heel makkelijk, maar het is echt een harde wereld. Het gaat met vallen en opstaan. Constant moet je mindset ready steady zijn.”

Lees meer over:

Gemeente Weert|Emelia|0495|

Lees ook

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...

67 deelnemers voor Rogstaekers Optocht 2024

Aan de Groeëte Rogstaekersoptocht in de Weerter Vastelaovendj doen dit jaar 67 deelnemers mee. Het a...

Boôrebroeleft Tungelroy vanaf dit jaar het Boôreduîpsel

Tungelroy neemt per dit jaar afscheid van een 33-jarige traditie. De jaarlijkse Boôrebroeleft op Vas...

Gemeenteraad Weert vergadert voor de eerste keer dit jaar

Voor de eerste keer in 2024 komt de gemeenteraad van Weert samen in vergadering. In de raadszaal tra...

Prins Rik I en Fleur uitgeroepen tot preensenpaar Heiknuiters. “Het moest een keer gebeuren”.

Rik Verhagen en Fleur Janssen zijn gister uitgeroepen tot prinsenpaar van de Heiknuiters in Altweert...