window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Binnenstad Weert in Winterse Sferen: Kunstijsbaan en Feestelijke Activiteiten

De decembermaand staat voor de deur. Een maand vol winter, lampjes en gezelligheid. En met de herstart van de BIZ-ondernemers wordt de binnenstad van Weert ook weer in Winterse sferen aangekleed.
RTV Midden-Limburg | 29 november 2023 18:14 | Aangepast op 29 november 2023 18:14
Agenda en kunstijsbaan

De zondag voorafgaand aan Sinterklaas, 3 december, zal door de stad een pepernotenparty met pieten trekken. Deze dag is er een koopzondag. Op de koopzondag van 17 december is die er wel. Dan wordt het programma aangekleed met een straattheater en andere activiteiten. Op 24 december is er in de binnenstad zelfs een heus winters Straattheater te vinden. Van 16 tot en met 30 december zal het klooster van de zusters Birgittinessen, in de Maasstraat, aangekleed worden met een heuse kerststal. In de week na kerst zal er op de Markt ook weer geschaatst kunnen worden op een kunstijsbaan, zo vertelde Monique Cramers in WeertFM Take Away. Samen met een winterfeest wordt de periode tussen kerst en oud & nieuw weer een gezellige in de binnenstad van Weert.

Oh Dennendroom - Een Feestelijk Winterevenement

Voor wie het hele jaar door droomt van een feestelijke wereld vol mooie lampjes en gezelligheid, wordt de Markt van Weert de place-to-be. Maak kennis met de bijzondere familie Dennendromers, stuk voor stuk markante figuren die niets liever doen dan de feestdagen vieren. Glij samen met hen een rondje over de kunstijsbaan, zoek een plekje tijdens het kerstliedjes zingen bij een vuurkorf en proef van de marshmallows. Tijdens het winterevenement "Oh Dennendroom" kunnen bezoekers genieten van een doorlopend programma aan kleine theatrale belevenissen.

Sfeerverlichting

De verlichting in de binnenstad valt ook onder de verantwoordelijkheid van de BIZ. Dit jaar moest er gewerkt worden met de middelen die beschikbaar zijn. Volgend jaar wordt er met de gemeente Weert samen gekeken naar hoe de verlichting door de hele stad kan worden verbeterd. Voor nu hangt de verlichting hoe die er hangt. Oplettende bezoekers zullen al gezien hebben dat niet alle verlichting meer werkt. Monique Cramers weet hoe dat komt: “Dat heeft te maken met de stroom. Niet overal is stroom aanwezig. Veel pandeigenaren hebben kabels doorgeknipt, want zij willen niet dat de stroom van hun wordt afgetapt. Daar zijn we achter gekomen en dat hebben we helaas op het laatste moment niet meer kunnen regelen. Volgend jaar gaan we kijken naar vernieuwde verlichting.”

BIZ-O

Eerder dit jaar werd de BIZ in de binnenstad opnieuw opgericht. In de samenwerking van ondernemers in het centrum van Weert betaalt iedere ondernemer een soort contributie. Van dit geld worden activiteiten georganiseerd en wordt de communicatie verbeterd. Dit jaar komt uit dat potje dus alle aankleding in de binnenstad. Bij het realiseren van alle plannen wordt veel samen gewerkt met de gemeente Weert.

Lees ook

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...

67 deelnemers voor Rogstaekers Optocht 2024

Aan de Groeëte Rogstaekersoptocht in de Weerter Vastelaovendj doen dit jaar 67 deelnemers mee. Het a...

Boôrebroeleft Tungelroy vanaf dit jaar het Boôreduîpsel

Tungelroy neemt per dit jaar afscheid van een 33-jarige traditie. De jaarlijkse Boôrebroeleft op Vas...

Gemeenteraad Weert vergadert voor de eerste keer dit jaar

Voor de eerste keer in 2024 komt de gemeenteraad van Weert samen in vergadering. In de raadszaal tra...

Prins Rik I en Fleur uitgeroepen tot preensenpaar Heiknuiters. “Het moest een keer gebeuren”.

Rik Verhagen en Fleur Janssen zijn gister uitgeroepen tot prinsenpaar van de Heiknuiters in Altweert...