window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

BAL legt eigen talentvolle spelers voor langere tijd vast

De dames gaan de strijd aan in de Eredivisie!

Basketbal Academie Limburg (BAL) zal komend seizoen uitkomen in de Women Basketball League (WBL) en zal met speelsters aantreden die al enkele jaren opgeleid worden binnen het talentenprogramma van BAL. De speelsters zijn voor meerdere jaren vastgelegd. Jeroen van Veen(voorzitter BAL): “We zijn blij dat we met de speelsters afspraken hebben kunnen maken voormeerjarige overeenkomsten. Samen met AT-Automation hebben we een route uitgestippeld zodat het BAL vrouwenteam op termijn kan strijden om het landskampioenschap. We hebben een talentvolle groep en het is fijn dat we met de vastgelegde kern rustig kunnen bouwen aan ons plan.”
Redactie | 21 juli 2022 12:46 | Aangepast op 21 juli 2022 12:46
De kern van het team bestaat uit de volgende dames:

Hinke Houben, talentvolle speelster met lengte en een goed schot. Speelt al twee jaar bij BAL en is geboren en getogen in Maastricht. Siri Korner, komt terug naar BAL. Siri, speelde eerst in Nederweert voordat ze naar BAL kwam. Vanwege haar studie heeft ze twee jaar geleden de overstap naar BS Leiden gemaakt maar nu ze de kans krijgt om met BAL te gaan spelen in de WBL komt ze graag terug naar Limburg.
Floor Bohre (voor 2 jaar vastgelegd) heeft bewust gekozen voor een langere termijn bij BAL i.p.v. te kiezen voor een college avontuur in Amerika. De keuze om veel minuten te maken en veel te kunnen trainen heeft haar doen besluiten om bij BAL te blijven. Afgelopen jaar heeft Floor al ervaring opgedaan in de WBL op dubbele licentie bij Cangeroes Utrecht en zij kijkt er nu naar uit om samen met BAL verder te groeien en uiteindelijk in het buitenland te gaan spelen.
Marit Arts heeft eerst een jaar op en neer gereisd en is twee jaar geleden verhuisd naar Weert. Zij zal ook de komende twee jaar voor BAL uitkomen. Marit behoort op haar positie tot de meest talentvolle speelsters in Nederland en heeft een hele goede drive en prima shot in huis.
Fleur Berben is een ‘echte’ Limburgse en heeft 4 jaar geleden de overstap gemaakt van Tracks Parkstad Brunssum naar BAL. Ook Fleur zal nog minimaal 2 jaar voor BAL uitkomen.
Als laatste speelster van de Nederlandse kern zal Emma Tibosch haar debuut maken in de WBL. Emma heeft zich tijdens haar middelbare school gevestigd in Weert en zal haar studie gaan combineren met het spelen in de WBL. Naast de al aangetrokken Amerikaanse speelster Alex Laporta zal het team aangevuld worden met nog een extra buitenlandse speelster.

De overige plekken zullen ingevuld worden met enkeletalenten uit de U18. Deze werkwijze past ook in visie van BAL waar het opleiden van talent centraal staat. De eerste wedstrijd van BAL in de WBL zal plaatsvinden op 24 september. Het team zal de seizoenvoorbereiding starten op 15 augustus.

Lees ook

Weertse Cis (22) leeft haar droom met eigen werken op de Tefaf

Ze is nog niet eens afgestudeerd van de kunstacademie in Maastricht, maar de Weertse Cis Sluijter vi...

Stille Strijd hoeft niet stil te zijn. Impact standbeeld is groot.

Op 26 februari is er op de markt in Weert het beeld ‘’stille strijd’’ onthult. Dit beeld, een in elk...

Ouders Zeb heel dankbaar voor iedere donatie, klein en groot

De actie Red Topper Zeb is in een heel korte periode een gigantisch succes geworden. Voor de 4-jarig...

Volksdansgroep Wertha gaat voor Internationaal volksdansfestival

In september bestaat Volksdansgroep Wertha 50 jaar. Om dat te vieren zijn er plannen om in oktober e...

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...