window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Negen maanden wethouderschap voor Robert ten Kate

9 maanden klinkt wat kort, maar met zijn portefeuille is er een hoop gebeurd

Robert ten Kate LinkedIn
Vandaag werd bekend dat wethouder Ten Kate is gestopt als wethouder in Nederweert. Gezondsheidsklachten waren de belangrijkste reden voor de jonge Nederweertenaar om te stoppen. Een opsomming van zijn eerste negen maanden als wethouder.
Jeroen Heijdeman | 21 maart 2023 12:07 | Aangepast op 21 maart 2023 12:07
Robert ten Kate had geen gemakkelijke portefeuille als wethouder. Als wethouder volkshuisvesting, plattelandsontwikkeling, klimaat en erfgoed in Nederweert waren dat net de thema's die de grootste opgaven hadden liggen. In Nederland speelden grote woningtekorten en stikstofopgaven. En de gemeente Nederweert had vlak voor de verkiezingen van vorig jaar net een erfgoedkwestie achter de rug. Wethouder Ten Kate kwam naar het gemeentehuis in Nederweert met de ervaring als communicatie-adviseur bij LTO Nederland in Den Haag. LTO is de Land- en Tuinbouw Organisatie en behartigt de belangen van 35.000 leden.

Inwoners van Nederweert zullen Robert ten Kate wellicht herinneren als de wethouder die de erfgoedkwestie in goede banen moest leiden. Nadat hij eerder excuses maakte voor de opmerkingen van zijn voorganger, Ria Stienen, duurde het lang voordat hij en de erfgoedverenigingen in Nederweert om tafel kwamen. Een uitnodiging voor een gesprek kwam er uiteindelijk toch.

Ten Kate was in zijn tijd als wethouder ook verantwoordelijk voor het tekenen van de Woondeal Limburg en werden er een hoop woningen bijgebouwd in Nederweert. Ook wisten in zijn periode als wethouder een aantal boeren de omslag te maken van intensieve veehouderij naar een andere bestemming.

Ten Kate sluit op zijn eigen LinkedIn af met mooie woorden: "Tot slot wil ik dit nog aan u meegeven: wees goed voor elkaar. Dat is niet alleen een uitstekende titel voor een coalitieakkoord – al zeg ik het zelf – maar ook een goed devies. Goed voor elkaar is het beste voor iedereen. Dat gun ik ons allemaal."
Bron: Weerterland Politiek

Lees ook

Gemeenteraad Nederweert gaat in vergadering

Het zomerreces zit er op en de raadsleden in Nederweert kunnen zich weer opmaken voor een avond verg...

283 nieuwe wasmachines en koelkasten in Nederweert

De witgoedactie van de gemeente Nederweert heeft gewerkt. Op een actie waarbij inwoners hun 5 jaar (...

Nederweert zet actief in op omvormen intensieve veehouderijen

In de collegevergadering van 22 augustus gaven burgemeester en wethouders in Nederweert akkoord op h...

Raad Nederweert stemt in met kadernota 2024

Op dinsdag 11 juli kwam de gemeenteraad van Nederweert om met elkaar de kadernota van 2024 te bespre...

Hoge slagingspercentages middelbare scholen in Weert en Nederweert

Nu ook de herkansers hun eindexamenuitslag hebben gekregen kan de eindexamen balans opgemaakt worden...

Wethouder Franssen legt voor de komende weken zijn taken neer vanwege ziekte

Wethouder Jorik Franssen van de gemeente Nederweert zal voor de komende weken zijn taken neerleggen ...