window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Negen maanden wethouderschap voor Robert ten Kate

9 maanden klinkt wat kort, maar met zijn portefeuille is er een hoop gebeurd

Robert ten Kate LinkedIn
Vandaag werd bekend dat wethouder Ten Kate is gestopt als wethouder in Nederweert. Gezondsheidsklachten waren de belangrijkste reden voor de jonge Nederweertenaar om te stoppen. Een opsomming van zijn eerste negen maanden als wethouder.
Jeroen Heijdeman | 21 maart 2023 12:07 | Aangepast op 21 maart 2023 12:07
Robert ten Kate had geen gemakkelijke portefeuille als wethouder. Als wethouder volkshuisvesting, plattelandsontwikkeling, klimaat en erfgoed in Nederweert waren dat net de thema's die de grootste opgaven hadden liggen. In Nederland speelden grote woningtekorten en stikstofopgaven. En de gemeente Nederweert had vlak voor de verkiezingen van vorig jaar net een erfgoedkwestie achter de rug. Wethouder Ten Kate kwam naar het gemeentehuis in Nederweert met de ervaring als communicatie-adviseur bij LTO Nederland in Den Haag. LTO is de Land- en Tuinbouw Organisatie en behartigt de belangen van 35.000 leden.

Inwoners van Nederweert zullen Robert ten Kate wellicht herinneren als de wethouder die de erfgoedkwestie in goede banen moest leiden. Nadat hij eerder excuses maakte voor de opmerkingen van zijn voorganger, Ria Stienen, duurde het lang voordat hij en de erfgoedverenigingen in Nederweert om tafel kwamen. Een uitnodiging voor een gesprek kwam er uiteindelijk toch.

Ten Kate was in zijn tijd als wethouder ook verantwoordelijk voor het tekenen van de Woondeal Limburg en werden er een hoop woningen bijgebouwd in Nederweert. Ook wisten in zijn periode als wethouder een aantal boeren de omslag te maken van intensieve veehouderij naar een andere bestemming.

Ten Kate sluit op zijn eigen LinkedIn af met mooie woorden: "Tot slot wil ik dit nog aan u meegeven: wees goed voor elkaar. Dat is niet alleen een uitstekende titel voor een coalitieakkoord – al zeg ik het zelf – maar ook een goed devies. Goed voor elkaar is het beste voor iedereen. Dat gun ik ons allemaal."
Bron: Weerterland Politiek

Lees ook

0495KIEST - Kennismaken met: D66 Nederweert

Martin van Montfort staat bovenaan de lijst van D66 Nederweert. Hij vertelt over de politieke ambiti...

Raadsvergadering Nederweert 5 juli

Op dinsdag 5 juli gaat de gemeenteraad van Nederweert in conclaaf. Verschillende onderwerpen zullen ...

College van B&W Nederweert vol frisse energie de nieuwe bestuursperiode in

Oktober is begonnen en dat betekent dat de zomerperiode er nu echt op zit. Richting de begrotingspla...

Erfgoedverenigingen waarschuwen: Nederweerter erfgoed dreigt te verdwijnen

De erfgoedkwestie in Nederweert houdt maar aan. Waar de wethouder hoopt dat we binnenkort weer over ...

BBB grote winnaar in Nederweert

De stembussen zijn gesloten en de stemmen zijn geteld. In Nederweert is meer dan 30% van de inwoners...

Gemeente Weert organiseert ideeënmarkt waar burgers hun idee kunnen laten horen

Op dinsdag 20 juni krijgen burgers uit Weert de gelegenheid om hun ideeën te pitchen en presenteren...