window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Naturisme veel meer dan alleen naakt rondlopen

De vakantieperiode komt er langzaam maar zeker weer aan. Heerlijk naar een zonnig oord, overnachten in een hotel, of kamperen in een caravan of tent. Minder bekend terrein is vakantie op een naturistencamping, waar gasten kunnen genieten van het buitenleven in de meest natuurlijke staat.
RTV Midden-Limburg | 15 juni 2023 07:24 | Aangepast op 15 juni 2023 07:24
88.000 Nederlanders staan ingeschreven bij een naturistenvereniging en 2,5 miljoen inwoners van Nederland recreëren ooit wel eens naakt, zo vertelde Michel Blezer in WeertFM Take Away. Hij is lid van naturistenvereniging Paluda uit Weert. Een actieve vereniging waar iedereen wel iets uitvoert. De een onderhoudt het zwembad, de ander regelt het kamperen. Paluda heeft een camping in Tungelroy. Een afgeschermde omgeving met 12 kampeerplaatsen en mogelijkheden tot dagrecreatie. Dat afgeschermde is voor de buurt: “Je wilt natuurlijk niet dat mensen van buitenaf dingen gaan zien en daar rare dingen bij gaan denken.” De camping is te vergelijken met kamperen bij de boer, maar dan naakt.

“Bloot maakt dood”, zegt Blezer, “als je mensen in hun blootje ziet dan is een hoop van de jus weg”. Zo is naturisme voor de verenigingen ook niet te associeren met seksualiteit. “Als je in je blootje loopt, is iedereen gelijk. Of je nou miljonair bent of vuilnisman. Je ziet het verschil niet. En dan krijg je hele andere gesprekken met mensen. Dan gaat het puur om wie je bent en niet om hoe je er uit ziet.”
Blezer heeft nog tips voor de eerste stap naar een naturistenvereniging: “als je überhaupt wil proeven aan naturisme, kun je gewoon eens een afspraak maken. Dan word je rondgeleid en kom je een keertje proeven.”
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

Naturisme|Paluda|