window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Mogelijk toch toekomst voor braderie Weert

Liefhebbers van de braderie in Weert kunnen mogelijk toch opgelucht adem halen. Deze week werd bekend dat de organisatie van de braderie in Weert, het evenement volgend jaar niet meer gaat organiseren. Dit onder andere door alle voorwaarden die tegenwoordig verbonden zijn aan het organiseren van een dergelijk evenement. Andere partijen hebben zich gemeld voor de editie van volgend jaar.
RTV Midden-Limburg | 28 juli 2023 17:04 | Aangepast op 28 juli 2023 17:04
Jorg Sevriens, van Sevriens Markten, laat weten interesse te hebben om de organisatie komend jaar op te pakken. Hij was verbaasd toen hij het nieuws van het stoppen van de braderie hoorde. Sevriens organiseert onder andere op dit moment al de voorjaarsmarkt op verschillende plekken in Limburg, ook in Weert. Hij geeft aan RTV Midden-Limburg aan dat hij binnenkort daarover in gesprek gaat met Marienel Engelen, die het voorheen organiseerde. Sevriens: “Zij gaat eerst op vakantie, daarna gaan we in gesprek(…). Ik heb gehoord dat er meerdere partijen geïnteresseerd zijn, we gaan het meemaken.”

Bij de gemeente Weert zijn nog geen vergunningsaanvragen binnen, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten: “Er zijn partijen die interesse hebben getoond, maar dat heeft nog niet geleid tot het aanvragen van vergunningen.” De gemeente ziet voor zichzelf geen rol weggelegd in het oppakken van het behoud van de braderie. Als meerdere partijen zich melden voor het organiseren van een evenement op dezelfde datum, dan worden er gesprekken gevoerd. “Wanneer dit aanvragen zouden zijn voor dezelfde datum met hetzelfde type evenement op dezelfde locatie dan brengt de gemeente die partijen met elkaar in overleg. We kunnen immers locaties maar één keer ergens voor vergunnen. Meestal vinden partijen elkaar dan wel. Wanneer dat niet het geval is, dan wordt de vergunningsaanvraag die als eerste binnen is gekomen, in behandeling genomen.”, is te horen vanuit het gemeentehuis van Weert.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

Gemeente Weert|braderie|

Lees ook

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...

67 deelnemers voor Rogstaekers Optocht 2024

Aan de Groeëte Rogstaekersoptocht in de Weerter Vastelaovendj doen dit jaar 67 deelnemers mee. Het a...

Boôrebroeleft Tungelroy vanaf dit jaar het Boôreduîpsel

Tungelroy neemt per dit jaar afscheid van een 33-jarige traditie. De jaarlijkse Boôrebroeleft op Vas...

Gemeenteraad Weert vergadert voor de eerste keer dit jaar

Voor de eerste keer in 2024 komt de gemeenteraad van Weert samen in vergadering. In de raadszaal tra...

Prins Rik I en Fleur uitgeroepen tot preensenpaar Heiknuiters. “Het moest een keer gebeuren”.

Rik Verhagen en Fleur Janssen zijn gister uitgeroepen tot prinsenpaar van de Heiknuiters in Altweert...