window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Mogelijk toch toekomst voor braderie Weert

Liefhebbers van de braderie in Weert kunnen mogelijk toch opgelucht adem halen. Deze week werd bekend dat de organisatie van de braderie in Weert, het evenement volgend jaar niet meer gaat organiseren. Dit onder andere door alle voorwaarden die tegenwoordig verbonden zijn aan het organiseren van een dergelijk evenement. Andere partijen hebben zich gemeld voor de editie van volgend jaar.
RTV Midden-Limburg | 28 juli 2023 17:04 | Aangepast op 28 juli 2023 17:04
Jorg Sevriens, van Sevriens Markten, laat weten interesse te hebben om de organisatie komend jaar op te pakken. Hij was verbaasd toen hij het nieuws van het stoppen van de braderie hoorde. Sevriens organiseert onder andere op dit moment al de voorjaarsmarkt op verschillende plekken in Limburg, ook in Weert. Hij geeft aan RTV Midden-Limburg aan dat hij binnenkort daarover in gesprek gaat met Marienel Engelen, die het voorheen organiseerde. Sevriens: “Zij gaat eerst op vakantie, daarna gaan we in gesprek(…). Ik heb gehoord dat er meerdere partijen geïnteresseerd zijn, we gaan het meemaken.”

Bij de gemeente Weert zijn nog geen vergunningsaanvragen binnen, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten: “Er zijn partijen die interesse hebben getoond, maar dat heeft nog niet geleid tot het aanvragen van vergunningen.” De gemeente ziet voor zichzelf geen rol weggelegd in het oppakken van het behoud van de braderie. Als meerdere partijen zich melden voor het organiseren van een evenement op dezelfde datum, dan worden er gesprekken gevoerd. “Wanneer dit aanvragen zouden zijn voor dezelfde datum met hetzelfde type evenement op dezelfde locatie dan brengt de gemeente die partijen met elkaar in overleg. We kunnen immers locaties maar één keer ergens voor vergunnen. Meestal vinden partijen elkaar dan wel. Wanneer dat niet het geval is, dan wordt de vergunningsaanvraag die als eerste binnen is gekomen, in behandeling genomen.”, is te horen vanuit het gemeentehuis van Weert.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

Gemeente Weert|braderie|

Lees ook

Laatste kermismis voor Deken Franken

De zondagmorgen van Kermis Weert staat in het teken van de Kermismis, om 11:00 uur bij de botsauto's...

Weert Kermis Wordt Wakker. Wekdienst voor zondag 24 september

Het Kermisweekend is in volle gang. Het Weerterland wordt wakker en maakt zich op voor de derde dag ...

Live: Kermiszaterdag 23 september 2023

Wat gebeurt er op Weert Kermiszaterdag 23 september 2023? Wat komt voorbij op de pleinen? Gebeuren e...

Weert Kermis Wordt Wakker: zaterdagochtend wekdienst

Weert Kermis Wordt Wakker! We beginnen aan de de tweede dag van de Weerter Kermis. De zaterdag heeft...

Wethouder Winters kijkt uit naar Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Wethouder Winters kijkt uit naar de editie van dit jaar. Dat vertelde...

Live: De eerste kermisdag van Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Via WeertFM blijf je op de hoogte van alles wat er gebeurt op de Weer...