window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Milieustraat Weert beschermt medewerkers en bezoekers met hitteprotocol en aangepaste openingstijden

Vanaf woensdag 2 augustus 2023 zullen de deuren van de Milieustraat in de ochtend opengaan

Milieustraat Weert Bron: Gemeente Weert
Met de zomers in Nederland die steeds warmer worden, staat de Milieustraat in Weert voor de uitdaging om medewerkers en bezoekers te beschermen tegen de hitte. Om deze uitdaging aan te gaan, heeft de Milieustraat besloten te werken met een hitteprotocol en de openingstijden aan te passen tijdens de warme maanden juli en augustus. Vanaf woensdag 2 augustus 2023 zullen de deuren van de Milieustraat in de ochtend opengaan, waardoor iedereen in koelere omstandigheden zijn of haar bezoek kan brengen.
RTV Midden-Limburg | 25 juli 2023 19:05 | Aangepast op 25 juli 2023 19:05
De Milieustraat in Weert wordt tijdens warme dagen extra geconfronteerd met de hitte. Met veel asfalt, weinig schaduw, belemmerde wind door hoge containers en muren, en fysieke arbeid, zijn de werkomstandigheden zwaar voor het personeel. Ook voor bezoekers is een tripje naar de Milieustraat tijdens hittegolven geen pretje. Om zowel medewerkers als bezoekers te ontzien, worden de openingstijden aangepast naar de ochtend. De koelere temperaturen en minder felle zon zullen zorgen voor betere omstandigheden.

Meer duidelijkheid dankzij het hitteprotocol
Het nieuwe hitteprotocol biedt ook meer duidelijkheid voor alle betrokkenen. In voorgaande jaren werden de openingstijden tijdens warme periodes soms op korte termijn aangepast, wat ongemak kon veroorzaken voor geplande bezoeken. Door de openingstijden op voorhand te wijzigen, kunnen bezoekers hier tijdig rekening mee houden.

Flexibiliteit bij warmteperiodes in andere maanden
Het hitteprotocol blijft niet beperkt tot de zomermaanden. Bij verwachte warmteperiodes vanaf september, met temperaturen boven de 27°C, kunnen de aangepaste openingstijden worden verlengd. Ook in andere maanden is het mogelijk om de openingstijden aan te passen als er sprake is van een warme periode.

Evaluatie na de zomer van 2024
Het hitteprotocol wordt na de zomer van 2024 geëvalueerd. Deze evaluatie zal bepalen of de aangepaste openingstijden en het protocol effectief zijn geweest in het beschermen van medewerkers en bezoekers tegen de hitte. Met deze maatregelen hoopt de Milieustraat een comfortabele en veilige omgeving te bieden voor iedereen, zelfs tijdens de warmste dagen van het jaar.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

Afvalinzameling|Milieustraat|

Lees ook

Gemeente Weert start proeftuinen omtrent afval

In de gemeente Weert wordt jaarlijks 640 kilo huishoudelijk afval ingezameld. Van dat aantal is meer...

Vertraagde afvalinzameling door winters weer

De gemeente Weert heeft vandaag laten weten dat de afvalinzameling vanwege het winterse weer mogelij...