window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Meest voorkomende voorkeuren en rituelen bekend van festivalbezoekers

Frietje, hamburger of broodje gyros, wat wordt het meest gegeten?

Het Weerterland kent een hoop mooie festivals. Bospop, Raadpop, FestiFallz, Weert Totaal Festival en ga zo maar door. En voor ieder festival bereiden bezoekers zich voor. En ook op het festival moet een hoop gegeten worden. Festival app Gigit! en Festivalinfo deden onderzoek naar de rituelen en voorkeuren van de festivalbezoekers in Nederland. Komt het overeen met jouw voorkeuren?
Redactie | 19 augustus 2022 11:46 | Aangepast op 19 augustus 2022 11:46
Een goede voorbereiding is het halve werk
Een meerdaags festival is het leukst als je kunt overnachten op het festivalterrein. Maar hoe neem je al je spullen mee naar het terrein? Een overgrote meerderheid van de ondervraagden laat weten dat alle spullen in een grote rugzak mee naar het terrein gaan. Ruim 55% kiest voor die keuze. Ook de weekendtas en het steekwagentje zijn opties die vaak gekozen werden. En de meeste festivalbezoekers komen aan op het terrein met klapstoel, blikken knakworsten en natuurlijk sixpacks bier.

Etenstijd!
Op steeds meer festivals wordt ook extra aandacht gegeven aan eten. De foodcorners zijn steeds uitgebreider. Op een gemiddeld festival kun je vaak al gevarieerder eten dan op een gemiddeld marktplein in Nederland. De favoriete festivalsnack in Nederland is het frietje mèt. Gevolgd door de hamburger en het broodje gyros. Bezoekers geven zo'n 50 tot 100 euro per dag uit. En van dat bedrag gaat zo'n 70% naar drank.

Op de camping...
Het campingleven op festivals is een merkwaardig leventje. Alsof iedere bezoeker zich even in een ander universum waant. Gemiddeld wordt aangegeven dat een bezoeker genoeg heeft aan zo'n 4 tot 5 uur slaap per nacht, als dat al gehaald wordt. En laat je neus maar eens goed zijn werk doen op de camping, want maar de helft van de ondervraagden geeft aan te douchen op de camping. 90% van de bezoekers neemt een rol vuilniszakken mee om het festivalterrein netjes achter te laten.

Herstel
Tot slot nog een paar opvallendheden over festivalland Nederland. De helft van de respondenten geeft aan aan slechts één dag genoeg te hebben om bij thuiskomst weer hersteld te zijn. Anderen geven aan minimaal drie dagen tot een week nodig te hebben alvorens zij zich weer zichzelf voelen. Ook worden in het onderzoek een aantal tips gedeeld om sneller te herstellen: van “water en saucijzenbroodjes” tot “gemberthee” of “een warm bad”. De grootste groep geeft echter aan vooral heel veel slaap nodig te hebben en bij thuiskomst lekker op de bank te ploffen en recensies terug te lezen op het internet.
Bron: Weerterland Journaal

Lees ook

Partij voor Weert koerst richting gemeenteraadsverkiezingen.

Vier jaar geleden haalde de Partij voor Weert net geen zetel. Nu zijn ze hard aan het werk met een v...

Stenen pijlers gevonden in het stadspark van Weert

Archeologen zoeken in het stadspark van het Weerterland naar een houten brug. Deze week werd iets bi...

Hoe werkt de gemeentelijke democratie?

Altijd al meer willen weten over hoe de gemeentelijke democratie werkt? Marie-Thérèse van den Berg...

Geen interesse in het Kinjer OLS in Weert en Nederweert

Jaarlijks is het Kinjer OLS het evenement waar kinderen klaar worden gestoomd voor het schuttersleve...

Miss Beauty Of Limburg wellicht uit Nederweert-Eind

Jill van der Sande uit Nederweert Eind is doorgedrongen tot de finale van de Miss beauty Of Limburg ...

Het grote lijsttrekkersdebat 2022

Op 14 maart vindt in het Munttheater vanaf 19.00 uur het grote lijsttrekkersdebat van 2022 plaats. H...