window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Meest voorkomende voorkeuren en rituelen bekend van festivalbezoekers

Frietje, hamburger of broodje gyros, wat wordt het meest gegeten?

Het Weerterland kent een hoop mooie festivals. Bospop, Raadpop, FestiFallz, Weert Totaal Festival en ga zo maar door. En voor ieder festival bereiden bezoekers zich voor. En ook op het festival moet een hoop gegeten worden. Festival app Gigit! en Festivalinfo deden onderzoek naar de rituelen en voorkeuren van de festivalbezoekers in Nederland. Komt het overeen met jouw voorkeuren?
Redactie | 19 augustus 2022 11:46 | Aangepast op 19 augustus 2022 11:46
Een goede voorbereiding is het halve werk
Een meerdaags festival is het leukst als je kunt overnachten op het festivalterrein. Maar hoe neem je al je spullen mee naar het terrein? Een overgrote meerderheid van de ondervraagden laat weten dat alle spullen in een grote rugzak mee naar het terrein gaan. Ruim 55% kiest voor die keuze. Ook de weekendtas en het steekwagentje zijn opties die vaak gekozen werden. En de meeste festivalbezoekers komen aan op het terrein met klapstoel, blikken knakworsten en natuurlijk sixpacks bier.

Etenstijd!
Op steeds meer festivals wordt ook extra aandacht gegeven aan eten. De foodcorners zijn steeds uitgebreider. Op een gemiddeld festival kun je vaak al gevarieerder eten dan op een gemiddeld marktplein in Nederland. De favoriete festivalsnack in Nederland is het frietje mèt. Gevolgd door de hamburger en het broodje gyros. Bezoekers geven zo'n 50 tot 100 euro per dag uit. En van dat bedrag gaat zo'n 70% naar drank.

Op de camping...
Het campingleven op festivals is een merkwaardig leventje. Alsof iedere bezoeker zich even in een ander universum waant. Gemiddeld wordt aangegeven dat een bezoeker genoeg heeft aan zo'n 4 tot 5 uur slaap per nacht, als dat al gehaald wordt. En laat je neus maar eens goed zijn werk doen op de camping, want maar de helft van de ondervraagden geeft aan te douchen op de camping. 90% van de bezoekers neemt een rol vuilniszakken mee om het festivalterrein netjes achter te laten.

Herstel
Tot slot nog een paar opvallendheden over festivalland Nederland. De helft van de respondenten geeft aan aan slechts één dag genoeg te hebben om bij thuiskomst weer hersteld te zijn. Anderen geven aan minimaal drie dagen tot een week nodig te hebben alvorens zij zich weer zichzelf voelen. Ook worden in het onderzoek een aantal tips gedeeld om sneller te herstellen: van “water en saucijzenbroodjes” tot “gemberthee” of “een warm bad”. De grootste groep geeft echter aan vooral heel veel slaap nodig te hebben en bij thuiskomst lekker op de bank te ploffen en recensies terug te lezen op het internet.
Bron: Weerterland Journaal

Lees ook

Benoeming Van Gemert als nieuwe wethouder lijkt al in kannen en kruiken

Met het vertrek van Wendy van Eijk naar de Tweede Kamer in Den Haag heeft de gemeente Weert tijdelij...

Weertse band Sugar Punch opent voor Amerikaanse rockband

Op vrijdag 24 november treedt Electric Six op in De Bosuil in Weert. In hun voorprogramma een band u...

Alleen Yeşilgöz, Wilders en Omtzigt kregen in Weert meer stemmen dan Geert Gabriëls

Niemand kan om de exitpoll van gisteravond heen. De PVV is de grootste. Als het aan de Weertenaren h...

PVV bijna 50 zetels op basis van stemgedrag Weerterland

Als het alleen aan de stemmers in het Weerterland had gelegen was de PVV van Geert Wilders nog een s...

Nederweert is klaar met tellen: PVV dubbel zo groot als VVD en NSC

De voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen in Nederweert hebben voor enkele opmerkelij...

Arriva blij met aantal reizigers nachttrein

Sinds december 2022 rijdt er op wekelijkse basis een nachttrein van Maastricht naar Amsterdam en ter...