window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Madelon (24) uit Weert speelt regelmatig voor half miljoen kijkers

Madelon Philipsen Dylan Haegens / Haegens Media
Op de basisschool wilde ze het liefst dramales krijgen, dat was veel leuker dan rekenen. Nu, na het afronden van haar opleiding tot acteur, probeert ze carrière te maken in de moeilijke film- en theaterwereld. En daar doet Madelon Philipsen uit Weert mooie ervaringen op.
RTV Midden-Limburg | 14 juli 2023 17:30 | Aangepast op 14 juli 2023 17:30
Madelon blikt terug op vroeger: “Vroeger als kind was ik al veel bezig met het maken van toneelstukjes die we dan opnamen en terug keken. Ik speelde ook vaak de hoofdpersoon van films na. Op de basisschool mochten we kleine toneelstukjes opvoeren en van daaruit ben ik ook met toneellessen begonnen. In de les vroeg ik aan de juf op de Montessorischool in Weert om a.u.b. dramales te doen.”
Madelon volgde op de kunst, theater en media afdeling van het VISTA College de opleiding tot acteur. En in die wereld zet ze nu haar eerste stappen. Ze speelde bijvoorbeeld een rol in een opluchtvoorstelling voor 500 man en speelde als trainingsacteur bij de vooropleiding van de politie. Ook wordt ze ingezet als stand-in voor verschillende RTL-programma’s zoals Ik Hou Van Holland. “Je speelt dan de bekende Nederlander die ’s Avonds voor echte opname komt. Dan mag je dus ook alle spellen spelen. Dat is echt mega leuk”, vertelt Philipsen. Ook speelde ze al meerdere gastrollen in online video’s van Dylan Haegens, die gemiddeld door zo’n half miljoen mensen bekeken worden. Een auditie voor Cliniclowns werd hem net niet: “Daar ben ik niet aangenomen, maar ik mocht er wel nog een vervolgcursus volgen. Ze willen graag in contact blijven en daar hoop ik ook zeker iets mee te kunnen doen.”

De toekomst is voor Madelon Philipsen onbekend. Ambities zijn er zeker. Maar kom maar eens binnen in die wereld: “Netwerken is het allerbelangrijkste, zonder netwerk heb je geen werk of is er moeilijk werk te vinden. Je moet vaak via via ergens binnenkomen. Op veel plekken vragen ze ook al ervaring, maar ja als je net bent afgestudeerd, is die ervaring natuurlijk nog gering.” Als er gesproken wordt over waar ze over 5 jaar is begint ze te glunderen: “Ik hoop dan een gevarieerde baan te hebben, wellicht deels als trainingsacteur bij politie, defensie, of in een andere branche. En hoe tof is het om dan daarbij deels als een personage in films/series te kunnen spelen.”

Voorlopig werkt ze als docent drama en is ze educatief spelleider op scholen. Madelon Philipsen legt uit: “Het is zo tof om te zien hoe kinderen tijdens de drama- en spellessen uit hun schulp kruipen en steeds zelfverzekerder worden.” En maar goed kijken naar haar grote voorbeelden Elise Schaap, Halina Reijn en Carice van Houten. Vooral over Schaap is ze enorm te spreken: “Dat is een topper en alleskunner. De variatie aan rollen en genres waarin zij heeft gespeeld vind ik heel tof. Die andere twee ook hoor, die hebben allebei al van jongs af aan hele toffe rollen hebben mogen spelen voor zowel theater als film.”
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees ook

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...

67 deelnemers voor Rogstaekers Optocht 2024

Aan de Groeëte Rogstaekersoptocht in de Weerter Vastelaovendj doen dit jaar 67 deelnemers mee. Het a...

Boôrebroeleft Tungelroy vanaf dit jaar het Boôreduîpsel

Tungelroy neemt per dit jaar afscheid van een 33-jarige traditie. De jaarlijkse Boôrebroeleft op Vas...

Gemeenteraad Weert vergadert voor de eerste keer dit jaar

Voor de eerste keer in 2024 komt de gemeenteraad van Weert samen in vergadering. In de raadszaal tra...

Prins Rik I en Fleur uitgeroepen tot preensenpaar Heiknuiters. “Het moest een keer gebeuren”.

Rik Verhagen en Fleur Janssen zijn gister uitgeroepen tot prinsenpaar van de Heiknuiters in Altweert...

Praten met gemeente Weert in het omgevingscafe op 16 januari

De omgevingsvisie is een van de belangrijkste politieke documenten van 2024. Voor dat document geree...