window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Limburg krijgt z'n eigen raket, de Spacebuzz Limburg!

Hoe een blik op de aarde, je blik op de wereld kan veranderen

De Spacebuzz is een prachtig iniatief voor leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs. De afgelopen week was de Spacebuzz in het Weerterland te vinden. In WeertFM Take Away vertelde Janine Geijsen waarom de Spacebuzz zo hard nodig is én ze had een mooie primeur voor heel Limburg.
Jeroen Heijdeman | 28 november 2022 18:00 | Aangepast op 28 november 2022 18:00
9 leerlingen kunnen tegelijkertijd plaatsnemen in de raket. Nadat ze eerst een training hebben gevolgd op school worden ze meegenomen in de virtuele realiteit van de raket. In 4D worden de kinderen gelanceerd naar buiten de dampkring. En op het moment dat ze de aarde van bovenaf zien, moet er een knop om gaan. Veel astronauten noemen dat moment als levensveranderd. Ze zien hoe mooi de aarde is en hoe bijzonder het in elkaar zit. En dat gevoel moet bij kinderen ook gaan groeien. Dat ze gaan inzien hoe belangrijk het is om goed voor de aardbol te zorgen.

In Limburg slaat het programma enorm aan. En daarom gaat er een eigen Limburgse Spacebuzz komen! En daarmee is Limburg de eerste provincie die dat voor mekaar heeft gekregen. Janine Geijsen vertelde in WeertFM Take Away over de primeur en dat in Limburg techniek in het onderwijs hoog in het vaandel staat.
Bron: WeertFM Take Away

Lees meer over:

Spacebuzz|André Kuipers|