window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Klimaatdebat creëert inlevingsvermogen en bewustzijn bij jongeren in Weert

Raadszaal Weert Foto: Gemeente Weert
Recent werden zo’n 25 jongeren uitgenodigd op het gemeentehuis in Weert om in de raadszaal met elkaar in debat te gaan. Hier werd gesproken over het klimaat. Vanuit de standpunten van verschillende landen leerden de jongeren zich ook in te leven in andere standpunten. Bijvoorbeeld dat van Brazilië.
RTV Midden-Limburg | 4 november 2023 12:30 | Aangepast op 3 november 2023 23:38
In WeertFM Take Away vertelde Cian de Vreeze, leerling van Het College in Weert, over de dag. “Ja ik vond het best wel leuk. We werden allemaal de raadszaal ingebracht. En we werden verdeeld over verschillende landen. Landen die we moesten vertegenwoordigen. En we kregen ook allemaal een begeleider mee. Iemand uit de regio Weert die iets te maken had met groene regio. Mijn begeleider, Piet Loomans, is een particulier die meehelpt met het bouwen van windmolens in de buurt hier. Hij vertelde wat hij doet, zodat wij dat konden gebruiken bij onze voorbereiding.” Cian wilde graag meedoen omdat hij het heel belangrijk vindt hoe verschillende landen omgaan met het klimaat. De leerlingen moesten ook gaan stemmen, als zijnde het land ze vertegenwoordigen. Met argumenten, zoals ze in dat land zouden gelden.

Voor Cian de Vreeze hoeft dit niet het laatste debat te zijn. Wat hem betreft wordt er snel met leerlingen gesproken over woningbouw. “Er zijn heel veel mensen die in Weert komen wonen, om in Eindhoven te werken. Woningbouw is wel een heel actueel onderwerp in Weert. Huizen bouwen, waar gaan we dat doen? Er wordt nu zo veel gebouwd in Laarveld, waardoor er heel weinig groen overblijft. Ook in de stad. Behalve in het kasteelpark is er in de binnenstad niet heel veel groen meer over.”, zo vertelt Cian. Wat hem betreft is woningbouw in combinatie met groen en het klimaat het volgende onderwerp van gesprek.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees ook

Jongeren beleven het Weerterland buiten

Jongeren mogen niet vergeten worden in deze tijd. Zelf zoeken ze het buitenleven op. Het Weerterland...