window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Kiki Fleuren Europees kampioen 3×3 basketball!

Credits: FIBA.basketball en FIBA3x3.com Credits: FIBA.basketball en FIBA3x3.com
Met een sensationele overwinning op basketbalgrootmacht Spanje, weten de dames van het Nederlands 3 tegen 3 team het Europees kampioenschap mee naar Nederland te nemen. In dat team de uit Weert afkomstige Kiki Fleuren. Zij was met 10 punten ook nog eens topscorer in de finale.
RTV Midden-Limburg | 12 september 2023 12:14 | Aangepast op 12 september 2023 12:14
Haar eerste stappen op het basketbalveld zette Kiki al op jonge leeftijd in Sporthal Boshoven in Weert. In de allerjongste teams van BSW en Basketbal Academie Limburg scoorde ze haar eerste punten. Het talent van Fleuren viel al snel op, wat haar een overstap naar Amsterdam opleverde. Op haar 14e maakte ze de overstap om te gaan spelen voor het talententeam van de basketbalbond. Nu speelt Fleuren in de eredivisie, het nationale basketbalteam en in het Nederlands team 3 tegen 3, een nieuwe vorm van basketbal.

De afgelopen weken werd er gestreden op het Europees kampioenschap, in Jerusalem. In de poulefase werden Luxemburg en Spanje opzij gezet. Waarna vervolgens Portugal en Duitsland het onderspit moesten delven. In de finale was er wederom het treffen met Spanje, dat met 21-18 verloor. Geboren en getogen op Laar, in Weert, kwam Kiki in aanraking met basketbal. Dat ze nu Europees kampioen is, maakt haar trots: “Ik kan het eerlijk gezegd nog niet echt geloven. We hebben hier zo hard voor gewerkt en zaten er vaak dichtbij. Dat het dan nu is gelukt voelt als een beloning voor alles wat we in het programma hebben gestopt.” Ook vader Geert Fleuren is een trots man, zo laat hij weten aan WeertFM: “Op het laatst toen Spanje op gelijke hoogte kwam heb ik ff een rondje moeten rennen door de kamer. Poeh, ik had het niet meer. Tot onze dochter 2 belangrijke vrije worpen heerlijk erin gooide. En meteen erna maakte Noor Driessen de slimme layup voor het einde van de wedstrijd. Toen was het juichen en een terecht applaus. Ik ben zo trots!!”

3 tegen 3 basketbal is een opkomende sport. In Nederland werd de basketbalvorm al vroeg geadopteerd, wat haar vruchten afwierp op de internationale velden. Tijdens de afgelopen Olympische spelen, in Tokyo, was de sport voor het eerst ook een Olympische sport.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees ook

Laatste kermismis voor Deken Franken

De zondagmorgen van Kermis Weert staat in het teken van de Kermismis, om 11:00 uur bij de botsauto's...

Weert Kermis Wordt Wakker. Wekdienst voor zondag 24 september

Het Kermisweekend is in volle gang. Het Weerterland wordt wakker en maakt zich op voor de derde dag ...

Live: Kermiszaterdag 23 september 2023

Wat gebeurt er op Weert Kermiszaterdag 23 september 2023? Wat komt voorbij op de pleinen? Gebeuren e...

Weert Kermis Wordt Wakker: zaterdagochtend wekdienst

Weert Kermis Wordt Wakker! We beginnen aan de de tweede dag van de Weerter Kermis. De zaterdag heeft...

Wethouder Winters kijkt uit naar Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Wethouder Winters kijkt uit naar de editie van dit jaar. Dat vertelde...

Live: De eerste kermisdag van Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Via WeertFM blijf je op de hoogte van alles wat er gebeurt op de Weer...