window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Jonge Cyber Agents in strijd tegen cybercriminaliteit

HackShield is een nationaal programma dat een online cybersecurity spel aanbiedt voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De gemeente Nederweert zet zich actief in voor de online veiligheid van kinderen door kinderen tussen 8 en 12 jaar uit te nodigen om HackShield te spelen en Junior Cyber Agent van Nederweert te worden.
RTV Midden-Limburg | 18 september 2023 23:27 | Aangepast op 18 september 2023 23:27
In het digitale tijdperk hebben vrijwel alle kinderen een mobiel apparaat en brengen ze veel tijd online door met gamen, berichten sturen en sociale media. Hierbij kunnen ze echter worden blootgesteld aan online risico’s zoals nepnieuws, hackers, datalekken en cyberpesten. Cybercriminaliteit groeit snel en daarom is het essentieel dat jonge geesten worden uitgerust met de kennis en vaardigheden om zichzelf en hun omgeving te beschermen. De gemeente Nederweert sluit zich aan bij zestien andere Limburgse gemeenten in samenwerking met HackShield.

HackShield is een nationaal programma dat een online cybersecurity spel aanbiedt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Via dit spel leren ze online gevaren herkennen en voorkomen. Kinderen worden opgeleid tot ‘Cyber Agents’ die niet alleen zichzelf, maar ook hun familie beschermen tegen online criminaliteit.

Alle kinderen tussen 8 en 12 jaar in Nederweert kunnen dit spel thuis spelen. HackShield is gratis te downloaden via de Play Store of App Store. Ze kunnen ‘Nederweert’ selecteren binnen de app en zelfs prijzen winnen. Kinderen beginnen met het oplossen van puzzels en beantwoorden van vragen in HackShield-levels. Naarmate ze vorderen, kunnen ze korte missies spelen en leren over onderwerpen zoals wachtwoorden en phishing. Als ze deze stappen voltooien, kunnen ze zelfs hun eigen games maken en echte Cyber Agents worden.
Bron: RTV Midden-Limburg