window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Huldiging St. Antonius Nederweert te zien op WeertFM TV

Op zaterdag 8 juli 2023 wist schutterij St. Antonius uit Nederweert d’n Um naar Nederweert te halen. Na een dag vol spanning en spektakel kwam de schutterij uit Nederweert als sterkste uit de bus. Zaterdagavond 8 juli stond in Nederweert in het teken van het vieren van de overwinning van de schutterij. De camera’s van RTV Midden-Limburg waren erbij.
RTV Midden-Limburg | 9 juli 2023 09:00 | Aangepast op 9 juli 2023 03:27
Honderden mensen kwamen af op de huldiging van het winnende zestal van schutterij St. Antonius uit Nederweert. Zij werden ondersteund door collega schutterijen uit de buurt, bijvoorbeeld schutterij St. Lucia uit Nederweert-Eind. Na een rit op de platte kar, vanaf de Lindenstraat tot het Raadhuisplein werd het winnende zestal op het podium gehuldigd. De overwinning van het OLS 2023 was nu echt binnen. D’n Um mocht getoond worden aan het, toegestroomde, Nederweerter publiek.

De commotie tijdens het schieten deed er niet toe. Heel even leek de overwinning richting Maasniel te gaan maar toen bleek er een fout gemaakt te zijn. De schutterij uit Nederweert kwam op voor zichzelf en zag zichzelf uiteindelijk als foutloos uit de bus komen. De overwinning kwam Nederweert toe. Emotionele schutters en bezoekers verschenen op WeertFM TV.
De huldiging van Schutterij St. Antonius is op zondag en maandag te zien op WeertFM TV, na de herhalingen van het Weerterland Journaal om 10:00 uur, 19:15, 20:30 uur en maandag om 19:15 en 20:30 uur. WeertFM TV is te bekijken in het Weerterland via de volgende kanalen: KPN 1417, T-Mobile 764, Ziggo 44 en bij de overige providers 2064.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

OLS 2023|St. Antonius|

Lees ook

Schutterij Sint Antonius (Nederweert) wint het OLS 2023

Afgelopen week maakten 30 Schutterijen uit de Nederlandse en Belgische provincies Limburg zich op vo...

Vijf schutterijen uit het Weerterland door naar finaledag OLS

De kaarten zijn geschud na de eerste dag van het Oud Limburgs Schuttersfeest. En goed nieuws voor he...