window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Historische regelwijziging bij OLS 2024 in Nederweert

Kogelvangers debuteren vanwege beperkte locatie-mogelijkheden voor het evenement

In een historische beslissing heeft de Schuttersfederatie OLS aangekondigd dat er volgend jaar tijdens het Oud Limburgs Schuttersfederatie (OLS) in Nederweert voor het eerst kogelvangers zullen worden gebruikt. Dit markeert een opvallende verandering in een traditie die teruggaat tot 1876, het jaar waarin het OLS voor het eerst werd gehouden.
RTV Midden-Limburg | 8 oktober 2023 11:25 | Aangepast op 8 oktober 2023 11:25
Volgens Bart Rutten, vicepresident van de Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS), is dit een uitzonderlijke stap die niet noodzakelijk betekent dat kogelvangers permanent zullen worden gebruikt tijdens het OLS. De beslissing is genomen vanwege praktische redenen, aangezien de locatie die schutterij Sint Antonius in Nederweert heeft gekozen voor het OLS van 2024 niet geschikt is voor het traditionele schieten zonder kogelvangers.

Het evenemententerrein aan de Floralaan in Nederweert biedt onvoldoende ruimte voor het gebruikelijke schietbereik van ongeveer 750 meter achter de schietbomen, zoals vereist voor het OLS. Dit leidde tot het verzoek om kogelvangers te gebruiken, een praktijk die al jarenlang wordt toegepast tijdens andere schietevenementen.

Tijdens de bijeenkomst waarin deze beslissing werd genomen, bleek dat veel schutters de OLS-traditie van schieten zonder kogelvangers willen behouden. Er waren 45 stemmen vóór het gebruik van kogelvangers in 2024 en 42 tegen. De discussie benadrukte ook dat een permanente overgang naar kogelvangers op het OLS aanpassingen zou vereisen zoals wijzigingen in het schietreglement en de statuten van de federatie.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

OLS 2024|OLS Nederweert|OLS|

Lees ook

Mogelijk toch geen OLS in Nederweert

Spannende tijden in Nederweert. Daar zit men in onzekerheid over het organiseren van het OLS in 2024...