window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Gemeenteraad Weert vergadert over bestemmingsplannen, Laarveld en meer

De raadsvergadering is op 15 februari vanaf 19:30 uur live te zien op WeertFM TV

Op woensdagavond 15 februari gaat de gemeenteraad van Weert weer in vergadering. Op de agenda staan een aantal bestemmingsplannen, de aankoop van de grond van Laarveld 4 en gaat het over de samenwerkingsagenda.
Lars van der Werf | 14 februari 2023 13:52 | Aangepast op 14 februari 2023 13:52
Een aantal bestemmingsplannen komen bij de komende raadsvergadering voorbij. Aan de IJzerenmanweg 4 in Weert moet er ruimte komen voor personeel van de nabij gelegen manege, zijn er plannen voor een stapmolen voor paarden en moet er een loods gebouwd kunnen gaan worden. Een woning aan de Roermondseweg 156 zou graag uitbreiden en aan de Sint Sebastiaanskapelstraat 7 moet een woonstalboerderij opgesplitst worden in twee woningen. De agrarische bestemming van Bieskampweg 22 moet verdwijnen en daar moet op termijn gewoond kunnen gaan worden. Aan de Grotesteeg gaat, bij goedkeuring van de gemeenteraad, wel een hoop veranderen. De komst van een zonneweide, intensieve veehouderij wordt kleinschalige veehouderij en ook mag er een bedrijfswoning komen.

De gemeenteraad gaat ook kijken naar de plannen omtrent Laarveld fase 4. De gemeente is eigenaar van een hoop percelen op dat gebied, maar lang niet alles. Het college van Burgemeester en wethouders gaat vragen om een bedrag van zes miljoen euro, om een aantal percelen op te kunnen kopen. Ook vraag het college van B&W om geld voor het aanstellen van een coördinator cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit (€42.500) en functionaris ondermijnende criminaliteit en mensenhandel (€95.000). Deze beide functies moeten er komen in het kader van Integraal Veiligheidsbeleidsplan 2023-2026.

De raadsvergadering is op 15 februari live te zien op WeertFM TV, vanaf 19:30 uur. WeertFM TV is te bekijken via de volgende kanalen: KPN 1417, T-Mobile 764, Ziggo 44 en bij de overige providers 2064.
Bron: Weerterland Politiek

Lees ook

Meer ondernemingen gestart in het Weerterland in 2021

Het ondernemersklankbord helpt je bij het starten van een onderneming. Ook voor vragen zijn zij besc...

0495KIEST - Kennismaken met: DUS Weert

Lijsttrekker Conny Beenders staat bovenaan de kieslijst van DUS Weert. Zij vertelt over de ambities ...

Aangifte baby kan voortaan digitaal

De aangifte voor nieuwe Weertenaren kan voortaan digitaal. De Gemeente Weert zet die stap nu, net al...

Opties voor bouwproject op de stadsbruglocatie blijven open

De ontwikkeling van het gebied Beekpoort-Noord houdt de gemoederen bezig. Eerder werden er al koopco...

Fantastische verhalen zijn de rode draad in de Avond4Daagse Altweerterheide

Minder dan een maand voor de start van de Avond4Daagse heeft de organisatie nog maar een kwart van d...

Meer dan 4000 Weertenaren bezochten Museum W

Toen in mei 2022 het Museum W na een lange verbouwing geopend werd, was het onzeker hoeveel bezoeker...