window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Gemeenteraad Weert gaat in vergadering, met een volle agenda

Woensdag 7 juni gaat de gemeenteraad van Weert in vergadering. Dat doen zij met een volle agenda. Op die agenda een hoop punten, waaronder de zusterrelatie met Yuhang, de oversteekplaats bij de turborotonde en Bee-j Bertje.
RTV Midden-Limburg | 7 juni 2023 18:00 | Aangepast op 7 juni 2023 18:00
De situatie omtrent Bee-j Bertje sleept al tijden voort. Vrij recent kwam een voorstel vanuit het college van B&W om hier iets aan te doen. Daar kan de gemeenteraad woensdagavond een klap op geven. Ook wordt er gesproken over de evaluatie van de zusterrelatie tussen Weert en Yuhang. Wat betreft burgemeester en wethouders mag aan die relatie een eind komen. Een heet hangijzer lijkt de rioolvervanging op de Hushoverweg te worden. Het college van B&W stelde eerder dat door instorting dat riool vervangen moet worden. Met die vervanging zou meteen de oversteekplaats over de Ringbaan, nabij de turborotonde, kunnen verdwijnen. Deze oversteekplaats wordt als gevaarlijk gezien. De dorpsraad Laar laat in een brief aan de gemeente weten het niet eens te zijn met deze beslissing. Vanuit DUS Weert, de VVD Weert, het CDA en de PvdA volgt een amendement om de oversteekplaats toch open te houden. In juni 2020 heeft de gemeenteraad besloten tot het behouden van deze oversteekplaats. Daarover wordt vanavond gestemd. Naast een hoop andere onderwerpen worden ook twee moties behandeld. De ene gaat over de impact van logistieke centra op de verkeersdruk in Weert-West, de ander over hoe eigenaren van rijksmonumenten hun pand kunnen verduurzamen.

De raadsvergadering begint om 19:30 uur en is te volgen via WeertFM TV. WeertFM TV is te bekijken via de volgende kanalen: KPN 1417, T-Mobile 764, Ziggo 44 en bij de overige providers 2064.
Bron: Weerterland Journaal

Lees ook

Laatste kermismis voor Deken Franken

De zondagmorgen van Kermis Weert staat in het teken van de Kermismis, om 11:00 uur bij de botsauto's...

Weert Kermis Wordt Wakker. Wekdienst voor zondag 24 september

Het Kermisweekend is in volle gang. Het Weerterland wordt wakker en maakt zich op voor de derde dag ...

Live: Kermiszaterdag 23 september 2023

Wat gebeurt er op Weert Kermiszaterdag 23 september 2023? Wat komt voorbij op de pleinen? Gebeuren e...

Weert Kermis Wordt Wakker: zaterdagochtend wekdienst

Weert Kermis Wordt Wakker! We beginnen aan de de tweede dag van de Weerter Kermis. De zaterdag heeft...

Wethouder Winters kijkt uit naar Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Wethouder Winters kijkt uit naar de editie van dit jaar. Dat vertelde...

Live: De eerste kermisdag van Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Via WeertFM blijf je op de hoogte van alles wat er gebeurt op de Weer...