window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Gemeenteraad Weert gaat akkoord met voorgestelde kadernota

Op donderdag 6 juli ging de gemeenteraad van Weert in vergadering over de kadernota van 2024. In een uren durende vergadering werd gesproken over de plannen van het college van burgemeester en wethouders. Uiteindelijk werd de kadernota met een bijna unanieme stemming aangenomen. Ook de gemeenteraad van Weert mocht haar inbreng doen waar vervolgens over werd gestemd.
RTV Midden-Limburg | 7 juli 2023 15:36 | Aangepast op 7 juli 2023 15:36
De kadernota werd met slechts 2 tegenstemmen aangenomen. In moties en amendementen kon de gemeenteraad ook haar toevoegingen doen aan het programma van 2024.
Burgemeester en wethouders schreven in hun voorstellen over De Lichtenberg dat ze behoud en realisatie van de lichtenberg willen nastreven. De gemeenteraad concludeerde dat het college zich maximaal moet inzetten voor behoud en restauratie van de lichtenberg. Die aanpassing is aangenomen en moet worden doorgevoerd. In de afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor de wijk Keent/Moesel. De gemeenteraad erkent dat deze aandacht terecht is. De raad vraagt nu aan het college van B&W om ook een visie op te stellen voor de andere wijken en dorpen in Weert, zodat deze niet vergeten worden. Hierbij moet volgens de gemeenteraad gestart worden met Groenewoud, Fatima en Oda. 

Om te zorgen dat de positie van het MBO onderwijs in Weert behouden blijft koos een meerderheid van de raadsleden er voor dat het gemeentebestuur in gesprek moet gaan met de verschillende onderwijsinstellingen in Weert en bedrijven om de positie van het MBO in Weert te versterken. Ook enkele ideeën uit de ideeënmarkt op het gemeentehuis kwamen voorbij en moeten nu onderzocht worden voor realisatie. Onder andere het verharden van een wandelpad op Fatima, achter Huize Molenveld, een omheinde hondenspeelveld op de groenstrook tussen de Sint Maartenslaan en de Sint Pauluslaan en een metalen ring om lantaarnpalen waar statiegeld blikjes/flesjes in gezet kunnen worden. Hier kunnen minder daadkrachtige mensen op een waardige manier de flesjes uit pakken om zelf in te leveren. 

Ook is er nog gesproken over de oversteek bij de Ringbaan Noord, na de Hushoverweg. In de vorige raadsvergadering is het plan van wethouder Winters afgeschoten, om de oversteek te laten verdwijnen. De gemeenteraad draagt nu op dat er nu wel gekeken gaat worden naar hoe de oversteek veiliger gemaakt kan worden, waarbij de oversteek bewaard blijft. Ten slotte moet het gemeentebestuur zich maximaal gaan inzetten voor de verbreding van de A2 richting Eindhoven.

Enkele voorstellen vanuit de gemeenteraad haalden geen meerderheid en vinden dus geen doorgang. Onder deze voorstellen zit het voor 1 euro toegankelijk maken van Museum W voor alle inwoners van Weert en Nederweert, het opstellen van een kansenkaart voor geschikte locaties voor woningbouw in Weert en een onderzoek uit te voeren naar alle bekende verkeershotspots, knelpunten in Weert en tekomen met verbetervoorstellen per knelpunt en voorrangssituatie.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

Gemeente Weert|Kadernota|

Lees ook

Laatste kermismis voor Deken Franken

De zondagmorgen van Kermis Weert staat in het teken van de Kermismis, om 11:00 uur bij de botsauto's...

Weert Kermis Wordt Wakker. Wekdienst voor zondag 24 september

Het Kermisweekend is in volle gang. Het Weerterland wordt wakker en maakt zich op voor de derde dag ...

Live: Kermiszaterdag 23 september 2023

Wat gebeurt er op Weert Kermiszaterdag 23 september 2023? Wat komt voorbij op de pleinen? Gebeuren e...

Weert Kermis Wordt Wakker: zaterdagochtend wekdienst

Weert Kermis Wordt Wakker! We beginnen aan de de tweede dag van de Weerter Kermis. De zaterdag heeft...

Wethouder Winters kijkt uit naar Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Wethouder Winters kijkt uit naar de editie van dit jaar. Dat vertelde...

Live: De eerste kermisdag van Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Via WeertFM blijf je op de hoogte van alles wat er gebeurt op de Weer...