window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Gemeente Weert gaat aan de slag met toekomstbestendige huisvesting voor verenigingen en andere gebruikers

Betere bezetting, meer vrijwilligers en meer inkomsten zijn het doel

De gemeente Weert heeft een groot en gevarieerd aanbod aan maatschappelijke accommodaties. De beheerders en gebruikers van veel van deze accommodaties lopen de laatste jaren tegen verschillende problemen aan. Om te zorgen dat er goede en betaalbare huisvesting voor verenigingen en andere gebruikers behouden blijft, gaat de gemeente Weert de huidige situatie in beeld brengen en een plan maken voor de toekomst. De huisvesting van activiteiten staat hierbij centraal.
Lars van der Werf | 2 februari 2023 12:11 | Aangepast op 2 februari 2023 12:11
Op dit moment ondervinden gemeente, beheerders en gebruikers van accommodaties verschillende problemen. Sommige accommodaties kunnen beter worden bezet, hebben te weinig vrijwilligers om beheertaken uit te voeren of maken verlies door de hoge kosten en te lage inkomsten. Andere accommodaties zijn sterk verouderd of sluiten als het gaat om functionaliteit niet meer aan bij de wensen van gebruikers. Daarnaast ligt er een uitdaging in het duurzamer maken van de gebouwen. Het doel uiteindelijk is om er voor te zorgen dat de huisvesting van activiteiten in deze accomodaties toekomstbestendig en betaalbaar blijft.
Als eerste stap wil de gemeente Weert graag weten hoe de maatschappelijke accommodaties in de gemeente Weert worden gebruikt. Er wordt gestart met het in beeld brengen van welke gemeentelijke en niet-gemeentelijke accommodaties er zijn en hoe deze op dit moment gebruikt worden. Denk hierbij aan alle accommodaties met een maatschappelijke functie, zoals sport-, wijk-, culturele- en jongerenaccommodaties. Ook wordt geïnventariseerd tegen welke problemen eigenaren en beheerders van accommodaties nu en in de toekomst aanlopen. Bij de gemeentelijke accommodaties wordt daarnaast gekeken naar de staat van de gebouwen en de kosten. Beheerders van accommodaties zijn benaderd voor dit onderzoek.

De verwachting is dat in mei 2023 de inventarisatie is afgerond. Nadat de inventarisatie klaar is wordt er een richting bepaald voor de wijze waarop we maatschappelijke activiteiten in de toekomst worden gehuisvest, welke voorwaarden daarbij van belang zijn en welke accommodaties daarvoor nodig zijn. Hierbij worden ook beheerders en gebruikers van maatschappelijke accommodaties betrokken.

Op weert.nl/gemeenschapsgebouwen is alle informatie terug te vinden
Bron: Weert.nl

Lees meer over:

Gemeente Weert|

Lees ook

Laatste kermismis voor Deken Franken

De zondagmorgen van Kermis Weert staat in het teken van de Kermismis, om 11:00 uur bij de botsauto's...

Weert Kermis Wordt Wakker. Wekdienst voor zondag 24 september

Het Kermisweekend is in volle gang. Het Weerterland wordt wakker en maakt zich op voor de derde dag ...

Live: Kermiszaterdag 23 september 2023

Wat gebeurt er op Weert Kermiszaterdag 23 september 2023? Wat komt voorbij op de pleinen? Gebeuren e...

Weert Kermis Wordt Wakker: zaterdagochtend wekdienst

Weert Kermis Wordt Wakker! We beginnen aan de de tweede dag van de Weerter Kermis. De zaterdag heeft...

Wethouder Winters kijkt uit naar Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Wethouder Winters kijkt uit naar de editie van dit jaar. Dat vertelde...

Live: De eerste kermisdag van Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Via WeertFM blijf je op de hoogte van alles wat er gebeurt op de Weer...