window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Gemeente Weert deelde ruim 140.000 euro uit aan scholen voor nieuwe initiatieven

Bij de begrotingsbehandeling van 2019 is door de gemeenteraad van Weert geld beschikbaar gesteld voor ‘experimenteerruimte voor jeugdparticipatie en nieuwe onderwijsvormen’. In drie jaar tijd is een bedrag van 145.376,56 euro uitgekeerd. Geld dat naar een hoop mooie initiatieven is gegaan, maar niet specifiek naar nieuwe innovatieve onderwijsvormen of experimenten.
RTV Midden-Limburg | 17 juni 2023 07:30 | Aangepast op 16 juni 2023 23:11
Burgemeester en wethouders in Weert blikken terug op de periode waarin deze aanvragen zijn toegekend. Ze concluderen dat door personeelstekort in het onderwijs en de coronapandemie de subsidieaanvragen hun doel voorbij zijn geschoten. Waar voorheen werd ingezet op innovatieve experimenten zijn de meeste bedragen toegekend aan sociale activiteiten die hebben gezorgd voor verbinding, ontmoeting of het bespreekbaar maken van diversiteit. Die positieve energie heeft tijdens en na de coronapandemie wel heel veel goed gedaan.
Enkele activiteiten waar bedragen naartoe zijn gegaan waren buitengymlessen en buiten spelen voor stichting Eduquaat (8.500 euro), bewegend en spelend leren en vergroening van de speelplaats van brede school Markeent (25.000 euro), een chillruimte bij het Kwadrant (8.000 euro) en een digitaal game-evenement voor jongeren in de kerstvakantie (4.000 euro). Docenten en leerlingen geven aan dat de behoefte aan ontmoeting en ontspannende dingen doen op dit moment nog steeds hoog is.

Terugkijkend op de toegekende bedragen concludeert het college dat bij een vervolg van dit project de kaders scherper moeten. Voor aanvrager en ambtenaren was het vaak onduidelijk in te schatten of een activiteit wel of niet binnen de regeling zou vallen. Ook blijkt uit de evaluatie dat samenwerking tussen het basis- en het voortgezet onderwijs nog steeds nodig is.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

Gemeente Nederweert|subsidies|

Lees ook

Gemeenteraad Nederweert gaat in vergadering

Het zomerreces zit er op en de raadsleden in Nederweert kunnen zich weer opmaken voor een avond verg...

283 nieuwe wasmachines en koelkasten in Nederweert

De witgoedactie van de gemeente Nederweert heeft gewerkt. Op een actie waarbij inwoners hun 5 jaar (...

Subsidie voor uitbreiding streekomroep Midden-Limburg

De samenwerkende lokale omroepen in Midden-Limburg krijgen volgend jaar een flinke bijdrage van het ...

Nederweert zet actief in op omvormen intensieve veehouderijen

In de collegevergadering van 22 augustus gaven burgemeester en wethouders in Nederweert akkoord op h...

Raad Nederweert stemt in met kadernota 2024

Op dinsdag 11 juli kwam de gemeenteraad van Nederweert om met elkaar de kadernota van 2024 te bespre...

Hoge slagingspercentages middelbare scholen in Weert en Nederweert

Nu ook de herkansers hun eindexamenuitslag hebben gekregen kan de eindexamen balans opgemaakt worden...