window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Gemeente Nederweert compenseert meer huishoudens voor hoge energiekosten

Huishoudens die net niet in aanmerking kwamen voor energietoeslag in 2022 kunnen nu eenmalig € 500,- aanvragen

De gemeente Nederweert gaat extra geld inzetten om meer huishoudens te compenseren voor de hoge energiekosten. Huishoudens die net niet in aanmerking kwamen voor de energietoeslag in 2022 omdat ze boven de inkomensgrens van 120% van de bijstandsnorm vielen, kunnen nu eenmalig een bedrag van € 500,- aanvragen. Dit is mogelijk door de extra gemeentelijke tegemoetkoming energiekosten die vanaf 1 maart tot en met 30 april beschikbaar is gesteld.
Lars van der Werf | 28 februari 2023 17:14 | Aangepast op 28 februari 2023 17:14
De gemeente Nederweert heeft aangekondigd dat ze extra geld gaat inzetten om meer huishoudens te compenseren voor de hoge energiekosten. Huishoudens die net niet in aanmerking kwamen voor de energietoeslag in 2022 omdat ze boven de inkomensgrens van 120% van de bijstandsnorm vielen, kunnen nu eenmalig een bedrag van € 500,- aanvragen. Dit is mogelijk door de extra gemeentelijke tegemoetkoming energiekosten die vanaf 1 maart tot en met 30 april beschikbaar is gesteld.

De voorwaarden voor de extra gemeentelijke tegemoetkoming energiekosten zijn dat er een inkomensgrens van 130% van de bijstandsnorm geldt. Als het netto inkomen van een huishouden lager is dan 130% van de bijstandsnorm, kunnen zij nu eenmalig € 500,- aanvragen. Ook inwoners die in 2022 te laat waren met hun aanvraag en onder de inkomensgrens van 130% van de bijstandsnorm vallen, kunnen € 500,- aanvragen. Mensen die in 2022 al energietoeslag hebben ontvangen, krijgen geen extra gemeentelijke tegemoetkoming energiekosten.

Om de aanvraag van de extra gemeentelijke tegemoetkoming van € 500,- te kunnen doen, kunnen mensen vanaf 1 maart het aanvraagformulier invullen dat op de website van de gemeente Nederweert te vinden is. Mensen die hulp nodig hebben bij het aanvragen, kunnen terecht bij de Sociale Raadslieden. Daarnaast heeft de gemeente Nederweert ervoor gekozen om de energietoeslag van 2023 op te splitsen in twee delen, waardoor mensen die in 2022 energietoeslag hebben ontvangen, in maart automatisch € 500,- op hun rekening krijgen. In de zomer kunnen zij nog een bedrag van € 800,- aanvragen.
Bron: Gemeente Nederweert

Lees ook

Eynder Pieck Festeyn hoopt op 2000 tot 3000 bezoekers

400 vrijwilligers staan in het weekend van 16 en 17 december weer klaar om het Eynder Pieck Festeyn ...

Nederweert is klaar met tellen: PVV dubbel zo groot als VVD en NSC

De voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen in Nederweert hebben voor enkele opmerkelij...

Nederweert neemt begroting aan met afgeschafte hondenbelasting, meer sociale woningbouw en aandacht voor ommetjes

In de raadsvergadering van 7 november werd in Nederweert unaniem de begroting aangenomen voor de kom...

Week van de begrotingen, inwoners Nederweert krijgen geld terug

Deze week wordt in heel veel gemeentes de begroting behandeld en wellicht ook vastgesteld. In de beg...

Nederweert verlaagt snelheid in vier straten

Burgemeester en wethouders in Nederweert hebben besloten dat in vier straten in het dorp de snelheid...

Varkenshouderij in Ospel ontvangt boete van 15.000 euro

Een varkensbedrijf uit Ospel moet 15.000 euro betalen aan de gemeente Nederweert. Die boete hebben z...