window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Gemeente Nederweert compenseert meer huishoudens voor hoge energiekosten

Huishoudens die net niet in aanmerking kwamen voor energietoeslag in 2022 kunnen nu eenmalig € 500,- aanvragen

De gemeente Nederweert gaat extra geld inzetten om meer huishoudens te compenseren voor de hoge energiekosten. Huishoudens die net niet in aanmerking kwamen voor de energietoeslag in 2022 omdat ze boven de inkomensgrens van 120% van de bijstandsnorm vielen, kunnen nu eenmalig een bedrag van € 500,- aanvragen. Dit is mogelijk door de extra gemeentelijke tegemoetkoming energiekosten die vanaf 1 maart tot en met 30 april beschikbaar is gesteld.
Lars van der Werf | 28 februari 2023 17:14 | Aangepast op 28 februari 2023 17:14
De gemeente Nederweert heeft aangekondigd dat ze extra geld gaat inzetten om meer huishoudens te compenseren voor de hoge energiekosten. Huishoudens die net niet in aanmerking kwamen voor de energietoeslag in 2022 omdat ze boven de inkomensgrens van 120% van de bijstandsnorm vielen, kunnen nu eenmalig een bedrag van € 500,- aanvragen. Dit is mogelijk door de extra gemeentelijke tegemoetkoming energiekosten die vanaf 1 maart tot en met 30 april beschikbaar is gesteld.

De voorwaarden voor de extra gemeentelijke tegemoetkoming energiekosten zijn dat er een inkomensgrens van 130% van de bijstandsnorm geldt. Als het netto inkomen van een huishouden lager is dan 130% van de bijstandsnorm, kunnen zij nu eenmalig € 500,- aanvragen. Ook inwoners die in 2022 te laat waren met hun aanvraag en onder de inkomensgrens van 130% van de bijstandsnorm vallen, kunnen € 500,- aanvragen. Mensen die in 2022 al energietoeslag hebben ontvangen, krijgen geen extra gemeentelijke tegemoetkoming energiekosten.

Om de aanvraag van de extra gemeentelijke tegemoetkoming van € 500,- te kunnen doen, kunnen mensen vanaf 1 maart het aanvraagformulier invullen dat op de website van de gemeente Nederweert te vinden is. Mensen die hulp nodig hebben bij het aanvragen, kunnen terecht bij de Sociale Raadslieden. Daarnaast heeft de gemeente Nederweert ervoor gekozen om de energietoeslag van 2023 op te splitsen in twee delen, waardoor mensen die in 2022 energietoeslag hebben ontvangen, in maart automatisch € 500,- op hun rekening krijgen. In de zomer kunnen zij nog een bedrag van € 800,- aanvragen.
Bron: Gemeente Nederweert

Lees ook

Ria Stienen lijsttrekker Nederweert Anders

Ria Stienen is vanaf het begin van de partij Nederweert Anders al betrokken bij de partij. In 2018 w...

0495KIEST - Kennismaken met Hart Voor Vrijheid Nederweert

Lijsttrekker Karin van Dort staat bovenaan de kieslijst van Hart Voor Vrijheid Nederweert. Als nieuw...

Nederlandse motorcross-liefhebbers kunnen terecht in Nederweert

Op 30 en 31 juli kunnen motorcrossliefhebbers terecht in Nederweert. Nationale en internationale top...

Nog geen reactie op erfgoed-uitnodiging wethouder Ten Kate

Op 15 september werd bekend dat wethouder Ten Kate een brief had gestuurd naar de gemeenteraad van N...

Finale MLLF vol met inbreng uit het Weerterland

Met een fantastische score van 5 deelnemers uit het Weerterland, in de halve finales van het LVK, is...

Meer ondernemingen gestart in het Weerterland in 2021

Het ondernemersklankbord helpt je bij het starten van een onderneming. Ook voor vragen zijn zij besc...