window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Gemeente evalueert Bospop; Extra maatregelen tegen zakkenrollen en ongewenste bezoekers

2022 was een geslaagde editie met wel enkele belangrijke aandachtspunten

Recent vergaderde burgemeester en wethouders in Weert over de evaluatie van het Bospop festival, editie 2022. Een hoop positieve punten waren te benoemen. De sfeer was alle dagen fijn en ook de opgenomen geluidsnormen waren goed. Ook de samenwerking tussen hulpdiensten en het festival was goed te noemen, door een jarenlange band. Ook waren er een aantal aandachtspunten, de redactie van WeertFM stelde hierover vragen aan de gemeente.
Lars van der Werf | 15 februari 2023 12:00 | Aangepast op 15 februari 2023 11:27
In de evaluatie wordt gesproken over afspraken rondom bezoekers uit AZC beter afstemmen; wat hiermee te doen en welke mogelijkheden. Ook waren er wat issues rondom de beveiliging. Bij onze redactie kwamen vlak na het festival al geluiden binnen omtrent een incident met bezoekers uit het AZC. De geluiden destijds omhelsden AZC-inwoners die over hekken zijn geklommen en dat er uit tenten gestolen zou zijn. Navraag bij de politie, in juli 2022, leerde dat er bij de politie alleen meldingen waren van zakkenrollerij. Een woordvoerder van de gemeente Weert laat nu weten dat er mensen (waaronder bewoners van het AZC in Budel) over de hekken zijn geklommen en zich zo toegang tot het evenemententerrein/camping hebben verschaft. Ook is duidelijk dat zij niet de intentie hebben gehad om naar muziek te komen luisteren. De geruchten lijken te kloppen en Bospop neemt extra maatregelen voor 2023.

In de evaluatie van Bospop 2022 is ook te lezen dat er issues waren rondom de beveiliging. De gemeente laat weten dat de kwaliteit niet was zoals we dat gewend zijn. Dit komt onder andere door relatief gezien veel nieuwe, pas gestarte, beveiligers met nog weinig werkervaring. Dat kwaliteitsverschil merk je als organisatie die zoveel beveiligers per dag heeft rondlopen. Dit probleem was niet exclusief bij Bospop. Ook dit vormt een extra aandachtspunt voor de nieuwe editie. Enkele aandere aandachtspunten waren nog het afspreken van betere aanrijroutes voor de hulpdiensten en ook daarbij zorgen voor een escorte. Ook was de beschikbaarheid van taxi's een probleem.

Bospop 2022 trok 64.000 bezoekers en de dag voorafgaand aan het festival kwamen er zo'n 8.000 bezoekers op het optreden van Kings of Leon af.
Bron: Weerterland Journaal

Lees meer over:

Bospop|Gemeente Weert|Evaluatie|

Lees ook

5000 nieuwe bomen in het Weerterland

De gemeente Weert wilt iedere dag een nieuwe boom planten. Nu kunnen ook inwoners aan de slag.

Schaarste in carnavalsoutfits

Feestwinkels in heel Zuid-Nederland verwachten een enorme toeloop na de aangekondigde versoepelingen...

Waar onstaan alle waterlekkages in het Weerterland door?

De status van de waterleidingen in het Weerterland is op veel plekken verouderd. Dit resulteert in w...

Broederschap Weert organiseert sacramentsprocessie met veel bekijks

In Ospel werd bekend dat de sacramentsprocessie dit jaar niet door gaat. Dit door een terugloop in i...

Ligt de koffiezaak van het jaar in het Weerterland?

De stembussen zijn geopend. Er kan gestemd worden op de leukste koffiezaak van het jaar. En die ligt...

Meepraten over de binnenstad van Weert; wat is voor jou belangrijk?

De Weerter binnenstad is al tijden onderwerp van gesprek. Na het stopzetten van het Centrum Manageme...