window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Extra voorstellingen van film ‘LEUKEN in vroeger jaren’

Vanwege grote belangstelling is de film nogmaals vier keer op het Weerter filmdoek te zien

In Weert is er grote belangstelling voor de filmdocumentaire ‘LEUKEN in vroeger jaren’ geproduceerd en samengesteld door Weertenaar Jo van Geneijgen. De documentaire nam de kijker mee op een wandeling door het verleden van de vroegere Weerter gehuchten Leuken en Moesdijk en bevatte onder andere foto’s, documenten, unieke filmbeelden en interviews met vooral oudere inwoners.
Lars van der Werf | 24 februari 2023 16:59 | Aangepast op 24 februari 2023 16:59
In de documentaire werden belangrijke gebeurtenissen uit het verleden van de gehuchten, zoals executies en het neerstorten van een Engelse bommenwerper in de Tweede Wereldoorlog, in beeld gebracht. Ook passeren mooie anekdotes de revue.

De documentaire bleek een onverwacht groot succes te zijn en trok in januari veel bezoekers naar de Gotcha Cinema in Weert. Er waren zelfs zes uitverkochte voorstellingen. Vanwege de grote belangstelling zijn er in maart nog vier extra voorstellingen van de documentaire te zien in Gotcha Cinema Weert. De laatste kans dus om deze bijzondere film op het grote scherm te bekijken, aangezien de documentaire om technische redenen niet op dvd wordt uitgebracht. De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 18 en 25 maart en op zondag 19 en 26 maart, allemaal om 15.30 uur. Een kaartje kost €9,- en is te koop via www.gotcha-weert.nl of telefonisch via 0495-532002.

Lees ook

Kerstpanorama Leuken is het bezoeken meer dan waard

Een groot kerstlandschap met grote en kleine kerstbomen, stromend water, dieren en zelfs iconische h...

Film over Leuken is een onverwacht groot succes

De hang naar nostalgie aangevuld met foto's en verhalen van vroeger, dat is volgens Jo van Geneijgen...

Filmvoorstelling over Leuken opnieuw uitverkocht

De tien geplande voorstellingen van de Weerter filmdocumentaire -LEUKEN in vroeger jaren-zijn allen...