window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Een terugblik op 2022 vanuit het SJG Weert

Zorg voor de patiënt staat voorop

Het jaar zit er bijna op, het terugblikken op 2022 is begonnen. Voor het SJG Weert een bewogen jaar. Vanuit een coronaperiode werd er een start gemaakt met de nieuwbouw voor het nieuwe SJG. Ook was er een top 10 voor het ziekenhuis en is er onlangs gestart met het vernieuwde elektronisch patiëntendossier.
Jeroen Heijdeman | 17 december 2022 08:00 | Aangepast op 17 december 2022 08:00
Een van de woordvoerders wilde antwoord geven op de vragen van WeertFM. Zij schrijft: "Covid is gelukkig voorbij en de epidemie heeft veel gevraagd van de medewerkers. Daar waar de zorg geleverd wordt is de werkdruk echter hoog vanwege het verzuim dat hoog is in de nasleep van corona. Daarbij komt dat naast het extra werk om het verzuim te compenseren de introductie van het nieuwe EPD veel vraagt van de medewerkers. Desondanks is er geen grote poel inhaalzorg meer in de regio en hebben we enkele ziekenhuizen in de regio kunnen helpen met de inhaalzorg, zoals bijvoorbeeld de vakgroep gynaecologie in het MUMC en het CZE."


Ook is er de start gemaakt met het nieuwe EPD. "Het nieuwe EPD is belangrijk omdat we daardoor al konden nadenken over het slimmer werken in het nieuwe ziekenhuis. Het EPD is niet alleen een systeem dat patiëntgegevens digitaal bijhoudt maar ook werkafspraken digitaal faciliteert . In het nieuwe EPD gaat meer automatisch. Afspraken die standaard zijn bij een bepaalde diagnose zoals bloedonderzoek, röntgenonderzoek en controle afspraken gaan dan automatisch. Verder geeft dit EPD een betere toegang voor de patiënt , zo kan de patiënt evt via vragenlijsten ook gegevens toevoegen aan het epd. Ook de samenwerking met andere ziekenhuizen is veiliger en makkelijker omdat ( met verkregen toestemming van de patient, AVG) een wijziging in het dossier in beide ziekenhuizen zichtbaar is. Ook merkt de patient merkt vooral dat er meer digitaal kan , als afspraken maken , kijken in dossier, aanmelden bij aanmeldzuilen in centrale hal van het ziekenhuis gaat makkelijker, Verder zijn meer gegevens zijn bij iedere zorgverlener al bekend ( zeker als patiënt regiotoestemming heeft gegeven). De implementatie van het nieuwe EPD is naar tevredenheid verlopen."
Bron: Weerterland Journaal

Lees meer over:

Gemeente Weert|SJG Weert|

Lees ook

Weertse Cis (22) leeft haar droom met eigen werken op de Tefaf

Ze is nog niet eens afgestudeerd van de kunstacademie in Maastricht, maar de Weertse Cis Sluijter vi...

Stille Strijd hoeft niet stil te zijn. Impact standbeeld is groot.

Op 26 februari is er op de markt in Weert het beeld ‘’stille strijd’’ onthult. Dit beeld, een in elk...

Ouders Zeb heel dankbaar voor iedere donatie, klein en groot

De actie Red Topper Zeb is in een heel korte periode een gigantisch succes geworden. Voor de 4-jarig...

Volksdansgroep Wertha gaat voor Internationaal volksdansfestival

In september bestaat Volksdansgroep Wertha 50 jaar. Om dat te vieren zijn er plannen om in oktober e...

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...