window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Een laag inkomen en de energietoeslag nog niet aangevraagd? Doe het snel!

Ieder huishouden dat de energietoeslag laat liggen, is er één te veel

Veel mensen maken zich zorgen over hun energierekening. Voor huishoudens met een laag inkomen is er daarom de energietoeslag van € 1.300. Maar nog niet iedereen die hier recht op heeft, heeft dit bedrag al aangevraagd. Wat moet u doen om deze toeslag toch te krijgen?
Jeroen Heijdeman | 18 oktober 2022 21:00 | Aangepast op 18 oktober 2022 15:05
De energietoeslag is er voor mensen die een laag inkomen hebben. Bijvoorbeeld mensen met een bijstandsuitkering of alleen AOW. Zij krijgen de energietoeslag automatisch. Geldt dat voor u? Dan hoeft u dus niets te doen. Ga wel na of u de toeslag heeft ontvangen. Maar ook als u betaald werk hebt, kunt u een laag inkomen hebben. Is dat het geval? Vraag dan nog dit jaar de energietoeslag zélf aan bij uw gemeente.

Voor wie is de energietoeslag?
Maar wat is een laag inkomen? Voor alleenstaanden tussen 21 en 65 jaar is dat in Weert € 1.257 per maand. In Nederweert ligt dat bedrag op € 1.322,18. Voor samenwonenden of gehuwden tussen 21 en 65 jaar in Weert is dat € 1.795 per maand. In Nederweert ligt dat bedrag op € 1.888,84. Voor gepensioneerden zijn de bedragen iets hoger. In Weert € 1.398 en Nederweert € 1470,80 voor alleenstaanden. Voor samenwonenden of gehuwden in Weert boven de 65 jaar oud € 1.893 en in Nederweert € 1992,43 euro. Op de websites van de Gemeente Weert en de Gemeente Nederweert vind je alle informatie.
Geen gevolgen voor uitkering of andere toeslagen
De energietoeslag telt niet mee voor uw inkomen. De toeslag heeft dus geen gevolgen voor uw uitkering. Dat is ook zo voor andere toeslagen en regelingen. Heeft u recht op de toeslag? Dan mag u de toeslag houden. Vraagt u de toeslag van € 1.300 daarom aan als u dit nog niet heeft gedaan.

Lees meer over:

Energietoeslag|Laag inkomen|

Lees ook

Gemeente Nederweert compenseert meer huishoudens voor hoge energiekosten

De gemeente Nederweert gaat extra geld inzetten om meer huishoudens te compenseren voor de hoge ener...