window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Drie opties voor veiligere oversteek en doorstroming Ringbaan-Zuid

De gemeenteraad gaat gevraagd worden om 100.000 euro beschikbaar te stellen

De Ringbaan-Zuid wordt al een tijd lang gezien als een knelpunt in de gemeente Weert. Na analyse in 2017 werd al benoemd dat de doorstroming, veiligheid en oversteekbaarheid van die weg beperkt is. Daar willen burgemeester en wethouders nu iets aan gaan doen. Drie opties worden onderzocht voor hoe de knelpunten opgepakt kunnen gaan worden.
RTV Midden-Limburg | 7 juni 2023 20:00 | Aangepast op 7 juni 2023 18:15
Als de situatie opgelost is dan is langzaam verkeer, zoals wandelaars en fietsers, vanuit de stad op een veilige manier verbonden met het buitengebied en de dorpen daar omheen en vice versa. Het gaat hier om het gebied rondom de Ringbaan-Zuid, inclusief de Ringbaan en de oversteekpunten met de Kerkstraat, St. Jozeflaan, Johan Willem Frisolaan en de Maaseikerweg. Aan de gemeenteraad van Weert gaat gevraagd worden om een budget van €100.000 euro. Van dat geld gaan drie varianten onderzocht worden. In de eerste variant moet een fietstunnel of fietsbrug gerealiseerd worden. Dit zou bijdragen aan de verkeersveiligheid van het langzamere verkeer. In de tweede oplossing wordt gekeken naar rotondes, gefaseerde oversteken of een geregelde kruising met een verkeersregelinstallatie. In een derde oplossing wordt gekeken of de fietsoversteek op deze plekken volledig verwijderd kan worden. Om de doorstroming van de Ringbaan-Zuid te verbeteren wordt overwogen of alle kruispunten en oversteekplekken wel wenselijk en noodzakelijk zijn.

De gemeente Weert heeft een bijdrage gekregen vanuit Den Haag voor mobiliteitsmaatregelen voor de versnelling van de woningbouw omtrent Keent & Moesel. Dit is een totale som van ruim 2 miljoen. Een deel van dit bedrag gaat gebruikt worden voor deze plannen. Het uitgangspunt vanuit de gemeente is om 50% van de totale investering te laten komen uit financiering van externe partijen.
Bron: Weerterland Journaal

Lees ook

Laatste kermismis voor Deken Franken

De zondagmorgen van Kermis Weert staat in het teken van de Kermismis, om 11:00 uur bij de botsauto's...

Weert Kermis Wordt Wakker. Wekdienst voor zondag 24 september

Het Kermisweekend is in volle gang. Het Weerterland wordt wakker en maakt zich op voor de derde dag ...

Live: Kermiszaterdag 23 september 2023

Wat gebeurt er op Weert Kermiszaterdag 23 september 2023? Wat komt voorbij op de pleinen? Gebeuren e...

Weert Kermis Wordt Wakker: zaterdagochtend wekdienst

Weert Kermis Wordt Wakker! We beginnen aan de de tweede dag van de Weerter Kermis. De zaterdag heeft...

Wethouder Winters kijkt uit naar Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Wethouder Winters kijkt uit naar de editie van dit jaar. Dat vertelde...

Live: De eerste kermisdag van Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Via WeertFM blijf je op de hoogte van alles wat er gebeurt op de Weer...