window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Dodenherdenking in het Weerterland, waar kun je naartoe?

Het herdenkingsmoment om 20:00 uur is bij te wonen

Op 4 mei worden in heel Nederland herdenkingsbijeenkomsten gehouden voor de oorlogsslachtoffers uit ons land. We herdenken burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Ook in het Weerterland.
Jeroen Heijdeman | 4 mei 2023 07:50 | Aangepast op 4 mei 2023 07:50
In de gemeente Weert kun je op 3 plekken terecht voor de herdenking. In Weert is de herdenkingsbijeenkomst bij de Rumolduskapel (aan de Molenpoort). De herdenking begint om 19.15 uur. De muziek wordt dit jaar verzorgd door het Dutch Canadian Choir of Calgary, een Canadees koor dat ook in 2015 al te gast was in Weert. Burgemeester Raymond Vlecken legt namens de gemeente Weert een krans bij de herdenking. Na afloop van de plechtigheid ben je van harte uitgenodigd voor een gezamenlijk kopje koffie, in het stadhuis aan de Wilhelminasingel.

In Stramproy wordt gestart met een Heilige Mis om 19.00 uur. Daarna volgt een stille tocht naar het monument voor gevallenen op het Herdenkingsplantsoen (aan de Prinses Beatrixstraat). Om 19.40 uur start daar de herdenkingsceremonie. Het programma wordt dit jaar weer mede verzorgd door kinderen van beide basisscholen uit Stramproy. Ook is er begeleiding door leden van beide schutterijen uit Stramproy en zangkoor Da Capo.

In Altweerterheide is de herdenkingsbijeenkomst bij het oorlogsmonument aan de Bocholterweg. De bijeenkomst start om 19.20 uur bij het monument. De gedachten gaan speciaal uit naar de bemanningsleden van de 2 vliegtuigen die in 1944 met elkaar crashten boven Altweerterheide. Leerlingen van basisschool St. Jozef dragen gedichten voor.
In de gemeente Nederweert is op een plek een publieke herdenking. Om 19.50 uur start in Nederweert het herdenkingsprogramma bij het oorlogsmonument op het Raadhuisplein. Na het signaal Taptoe door de trompetter zijn er om 20.00 uur twee minuten stilte. Daarna worden kransen en bloemen gelegd en zijn er toespraken. Publiek is hierbij van harte welkom. Speciale gast dit jaar is mevrouw Julia Harden - Wells (de dochter van Henry Harden) en haar echtgenoot.

Lees meer over:

Dodenherdenking|

Lees ook

Nederlandse vlag tijdens Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Op Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag hangt de vlag uit bij veel mensen in Nederland. Maa...