window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Deelkast Leuken initiatief van stoere bebaarde mannen

Gratis producten in een steeds duurder wordende tijd. Het klinkt als te mooi om waar te zijn, in de wijk Leuken in Weert wordt het waarheid. Aan het huis van Hans Leenders hangt sinds korte tijd een deelkast. Een kast vol gratis producten, met een mooi verhaal erachter.
RTV Midden-Limburg | 6 augustus 2023 14:50 | Aangepast op 6 augustus 2023 14:50
Hans Leenders creëerde samen met zijn clubgenoten van de Bearded Bad Boys het mooie concept in de wijk Leuken. Waar de naam anders doet vermoeden, wil deze club vooral goed voor een ander zijn: “Al klinkt de naam een beetje stout, het zijn allemaal mannen met een baard en een nog groter hart”, aldus Leenders. Hij vervolgt: “Met onze club steunen we graag goede doelen. Recent nog Stichting Hulphond, maar ook het Kankerfonds en Knuffelmakers. En in het gedachtegoed van deze club hebben wij de deelkast opgehangen om in steeds duurdere tijden mensen die soms krap zitten een steuntje in de rug te kunnen geven en andere die wat kunnen missen dit in de kast te plaatsen om zo toch weer de gemeenschap wat dichter bij elkaar te brengen.”

De deelkast is te vinden aan de Voorstestraat 65 in Weert. Mensen die goed iets extra’s kunnen gebruiken worden gevraagd om maximaal 3 zaken mee te nemen uit de kast, maar ook iets achter te laten voor een ander. Het idee van de kast is voor Hans Leenders geslaagd als er daadwerkelijk anderen mee geholpen zijn: “Als ze bijvoorbeeld geld hebben kunnen besparen door iets niet te hoeven kopen wat uit de kast komt.” De eerste donaties aan de kast zijn gedaan en enkele inwoners zijn ook al iets uit de kast komen halen.

Mocht de kast te klein worden, is een alternatief al voor ogen. En andere wijken? Initiatiefnemer Hans Leenders ziet graag ook op andere plekken in Weert zo’n kast verschijnen: “Mocht iedere wijk zo’n kast hebben, dat zou geweldig zijn. Ik neem aan dat er verdeeld door heel Weert wel wat mensen in de minima zitten en als ze dan bijvoorbeeld van Boshoven niet helemaal naar Leuken hoeven te komen, dan zou dat mooi zijn. In de wijk graswinkel aan de Karakiethof is er ook een, weet ik."
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

Leuken|Gemeente Weert|Deelkast|

Lees ook

Laatste kermismis voor Deken Franken

De zondagmorgen van Kermis Weert staat in het teken van de Kermismis, om 11:00 uur bij de botsauto's...

Weert Kermis Wordt Wakker. Wekdienst voor zondag 24 september

Het Kermisweekend is in volle gang. Het Weerterland wordt wakker en maakt zich op voor de derde dag ...

Live: Kermiszaterdag 23 september 2023

Wat gebeurt er op Weert Kermiszaterdag 23 september 2023? Wat komt voorbij op de pleinen? Gebeuren e...

Weert Kermis Wordt Wakker: zaterdagochtend wekdienst

Weert Kermis Wordt Wakker! We beginnen aan de de tweede dag van de Weerter Kermis. De zaterdag heeft...

Wethouder Winters kijkt uit naar Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Wethouder Winters kijkt uit naar de editie van dit jaar. Dat vertelde...

Live: De eerste kermisdag van Kermis Weert 2023

Kermis Weert 2023 is begonnen. Via WeertFM blijf je op de hoogte van alles wat er gebeurt op de Weer...