window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Deelkast Leuken initiatief van stoere bebaarde mannen

Gratis producten in een steeds duurder wordende tijd. Het klinkt als te mooi om waar te zijn, in de wijk Leuken in Weert wordt het waarheid. Aan het huis van Hans Leenders hangt sinds korte tijd een deelkast. Een kast vol gratis producten, met een mooi verhaal erachter.
RTV Midden-Limburg | 6 augustus 2023 14:50 | Aangepast op 6 augustus 2023 14:50
Hans Leenders creëerde samen met zijn clubgenoten van de Bearded Bad Boys het mooie concept in de wijk Leuken. Waar de naam anders doet vermoeden, wil deze club vooral goed voor een ander zijn: “Al klinkt de naam een beetje stout, het zijn allemaal mannen met een baard en een nog groter hart”, aldus Leenders. Hij vervolgt: “Met onze club steunen we graag goede doelen. Recent nog Stichting Hulphond, maar ook het Kankerfonds en Knuffelmakers. En in het gedachtegoed van deze club hebben wij de deelkast opgehangen om in steeds duurdere tijden mensen die soms krap zitten een steuntje in de rug te kunnen geven en andere die wat kunnen missen dit in de kast te plaatsen om zo toch weer de gemeenschap wat dichter bij elkaar te brengen.”

De deelkast is te vinden aan de Voorstestraat 65 in Weert. Mensen die goed iets extra’s kunnen gebruiken worden gevraagd om maximaal 3 zaken mee te nemen uit de kast, maar ook iets achter te laten voor een ander. Het idee van de kast is voor Hans Leenders geslaagd als er daadwerkelijk anderen mee geholpen zijn: “Als ze bijvoorbeeld geld hebben kunnen besparen door iets niet te hoeven kopen wat uit de kast komt.” De eerste donaties aan de kast zijn gedaan en enkele inwoners zijn ook al iets uit de kast komen halen.

Mocht de kast te klein worden, is een alternatief al voor ogen. En andere wijken? Initiatiefnemer Hans Leenders ziet graag ook op andere plekken in Weert zo’n kast verschijnen: “Mocht iedere wijk zo’n kast hebben, dat zou geweldig zijn. Ik neem aan dat er verdeeld door heel Weert wel wat mensen in de minima zitten en als ze dan bijvoorbeeld van Boshoven niet helemaal naar Leuken hoeven te komen, dan zou dat mooi zijn. In de wijk graswinkel aan de Karakiethof is er ook een, weet ik."
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

Leuken|Gemeente Weert|Deelkast|

Lees ook

Weertse Cis (22) leeft haar droom met eigen werken op de Tefaf

Ze is nog niet eens afgestudeerd van de kunstacademie in Maastricht, maar de Weertse Cis Sluijter vi...

Stille Strijd hoeft niet stil te zijn. Impact standbeeld is groot.

Op 26 februari is er op de markt in Weert het beeld ‘’stille strijd’’ onthult. Dit beeld, een in elk...

Ouders Zeb heel dankbaar voor iedere donatie, klein en groot

De actie Red Topper Zeb is in een heel korte periode een gigantisch succes geworden. Voor de 4-jarig...

Volksdansgroep Wertha gaat voor Internationaal volksdansfestival

In september bestaat Volksdansgroep Wertha 50 jaar. Om dat te vieren zijn er plannen om in oktober e...

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...