window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Bezwarenprocedure Beekpoort-Noord nog altijd niet afgerond

Resultaten windvanganalyse zijn bekend maar nog niet openbaar

Al bijna een jaar staan de plannen voor Beekpoort-Noord in de wacht. Nadat de eigenaren van de Wilhelmus Hubertusmolen bezwaar hebben gemaakt tegen de komst van appartementen op Beekpoort-Noord staan ook de plannen voor het gebouw op de stadsbruglocatie in de ijskast.
Jeroen Heijdeman | 4 mei 2023 12:00 | Aangepast op 4 mei 2023 08:30
Na het indienen van het bezwaar werden de plannen on hold gezet. JPO mocht als ontwikkelaar niet verder met de bouw van het appartementencomplex. De intentieovereenkomst tussen de gemeente en de ontwikkelaar werd verlengd met een jaar, tot 1 juli 2023. Hiermee kregen alle partijen een jaar de ruimte om onderzoek te laten plaatsvinden naar de windvang van de molen. Bijna een jaar later is er nog steeds geen schop in de grond. Navraag van WeertFM bij de gemeente leert dat de bezwarenprocedure nog steeds loopt. De resultaten van het onderzoek zijn wel al bekend maar een woordvoerder van de gemeente Weert laat weten dat zolang de procedure nog loopt deze resultaten niet openbaar zijn.

Op 1 juli loopt de intentieovereenkomst tussen de gemeente Weert en JPO af. Beide partijen zijn met elkaar in overleg over een nieuwe verlenging. De intenties zijn voor de gemeente Weert niet gewijzigd. Het appartementencomplex Suffolkhouse, op Beekpoort-Noord, moet er komen en ook het gekozen gebouw aan de stadsbrug moet gebouwd worden door JPO. Ook gestegen bouwkosten leiden er niet toe dat de gemeente de plannen opnieuw wil bekijken.

Het college van B&W van de gemeente Weert verleende eind januari 2022 de toestemming voor de bouw van het project Weerter Vaart. Het complex moet gebouwd worden in de ‘molenbiotoop’, het gebied rond de historische Wilhelmus Hubertusmolen. De eigenaren van de molen vrezen dat de nieuwbouw de windvang beperkt.
Bron: Weerterland Journaal

Lees ook

5000 nieuwe bomen in het Weerterland

De gemeente Weert wilt iedere dag een nieuwe boom planten. Nu kunnen ook inwoners aan de slag.

Schaarste in carnavalsoutfits

Feestwinkels in heel Zuid-Nederland verwachten een enorme toeloop na de aangekondigde versoepelingen...

Gemeente Weert verhoogt starterslening bij aankoop eerste woning

Een woning wordt steeds duurder. Ook voor starters. En om gebruik te kunnen blijven maken van de sta...

Gemeente Weert krijgt 1 miljoen voor versnelde bouw 300 woningen op terrein Van Horne Kazerne

Op 21 juni vond, in bijzijn van o.a. minister voor Volkshuisvesting Hugo de Jonge, het bestuurlijk o...

Nog 40 dagen tot Weert kermis!

Een blik op de kalender leert dat het nog 40 dagen duurt voor Weert Kermis 2022 van start gaat. De 6...

SJG Weert scoort laag in financieel BDO rapport, maar maakt zich geen zorgen

Het SJG Weert scoort slecht in het jaarlijkse BDO rapport. Het rapport waarin BDO de ziekenhuizen on...