window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Artiesten uit de hele provincie bezoeken de Dao Gaon Vae Weer studio

Jong, oud, bekend en onbekend komen naar de studio's van WeertFM

Jaarlijks ontvangt Dao Gaon Vae Weer presentator Rob Princen in de studio vele vastelaovendj gasten uit de regio. Wat in de vastelaovendj talkshow ook niet mag ontbreken is muziek. In de afgelopen 10 jaar ontving presentator Rob Princen vele artiesten uit de regio, maar ook uit de provincie in de Dao Gaon Vae Weer studio.
Jeroen Heijdeman | 25 december 2022 20:00 | Aangepast op 25 december 2022 13:53
"Muziek is natuurlijk onlosmakend verbonden met de vastelaovendj", zegt Rob Princen. "Het is smeerolie, maar laten we niet vergeten dat het in de kern van vastelaovendj gaat om zoals we dat in het Weerter dialect zeggen ‘’knauwel’’, flauwekul, de draak steken met elkaar, even alle stress en zorgen vergeten. Maar muziek is echt onmisbaar in het totale plaatje."
Zoals gezegd ontving hij al vele artiesten in de studio. Maar op welke artiest is hij nu het meeste trots dat ze te gast zijn geweest? ‘’Het antwoord wat ik ga geven wil je natuurlijk niet horen van mij, maar eigenlijk ben ik op elke artiest die geweest is echt super trots!’’ Maar toch blijft de vraag of er niet iets of iemand is waar hij trots op is dat het gelukt is om ze naar de studio te halen? ‘’Nogmaals, ik ben trots op elke artiest die is geweest, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat het een enorme grote kick geeft als je een grote gevestigde naam uit de provincie naar de studio weet te halen. En dat is tot op heden elk jaar gelukt, dus ja daar ben ik dan wel enorm trots op.
Niet alleen de gevestigde namen, maar ook aanstormend talent komt in de talkshow voorbij. Hoe zoek je naar een leuke mix hiervoor? ‘’Het is super leuk om de bekendste namen uit de regio of uit de provincie te vragen om te komen, maar er komt een moment dat die gaan minderen of zeggen we stoppen ermee. Dan moeten er weer andere artiesten in de spotlights komen. Daarom ben ik, naast de vastelaovendj man in hart en nieren, als muziekman altijd naar verschillende artiesten en liedjes aan het luisteren om te kijken wie ik een podium kan geven in Dao Gaon Vae Weer. Een mooi voorbeeld is Maud du Chatinier, een jonge meid uit Geleen die mij opviel met haar lied Confetti waarmee ze in de halve finale van het LVK stond. Op de een of andere manier zie en proef ik dan dat daar potentie in zit dat zo iemand de podiums kan gaan veroveren in Limburg. Ik nodigde Maud uit, die vereerd was dat ik haar als nog ietswat onbekende artiest vroeg. Maar daar komen dan mooie reacties op van kijkers en mensen om mij heen die ik ook weer terugkoppel naar de artiest. Want zij helpen mij door naar de studio te komen, maar ik help hen ook door ze een podium te geven. Want ik ben echt van mening dat aanstormend talent net zo’n grote kans verdient als al de gevestigde namen die ook ooit zo’n kans hebben gekregen’’.
Seizoen 11 staat voor de deur, kunnen we ook komend jaargang weer leuke artiesten verwachten? ‘’Dat is weer gelukt ja. Een mooie mix van diverse artiesten zal te zien zijn in de uitzendingen van Dao Gaon Vae Weer. Nu wil je natuurlijk namen van mij horen, maar ik kijk er al zolang naar uit om in een gesprek als dit een Louis van Gaaltje te kunnen doen, ik weet het, maar ik ga ze niet noemen. Laat je verrassen voor het komend seizoen, maar geloof mij dat het een leuke mix is en ik wederom enorm trots ben’’.
Bron: Dao Gaon Vae Weer

Lees ook

WeertFM Live: 11FDE van de 11FDE

Op zaterdag 11 november barst het Vastelaovendjfeest los in het Weerterland met de officiële start v...

Dao Gaon Vae Weer terug op WeertFM TV

Ook komend seizoen is Dao Gaon Vae Weer opnieuw te zien op WeertFM TV. Vanaf 7 januari is het Vastel...

Weert Kermis 2023 zit er op. Tot volgend jaar!

Kermis Weert 2023 zit er op. Ook dit jaar bracht WeertFM je weer dagelijks op de hoogte van alles wa...

Live: De laatste dag van Kermis Weert 2023

De laatste dag van Kermis Weert is begonnen. Hier volg je live wat de laatste dag in petto heeft.

Live: Kermisdinsdag 26 september 2023

De dinsdag van Kermis Weert 2023 begon prikkelarm. Daarna gingen de attracties weer op volle snelhei...