window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Arriva blij met aantal reizigers nachttrein

Sinds december 2022 rijdt er op wekelijkse basis een nachttrein van Maastricht naar Amsterdam en terug. In de nacht van vrijdag op zaterdag stopt deze trein op meerdere stations in Limburg. Vervoerder Arriva is blij met het aantal reizigers dat gebruik maakt van de trein.
RTV Midden-Limburg | 22 november 2023 14:30 | Aangepast op 22 november 2023 10:33
In een reactie laten ze weten dat ze specifieke reizigersaantallen niet willen delen, in verband met de concurrentiepositie die ze hebben richting andere vervoerders. Wel kunnen ze melden dat er veel gebruik wordt gemaakt van de nachttrein. In de provincie Limburg zou de animo groot zijn. Onder andere door het aantal reizigers dat de trein gebruikt om richting vliegveld te komen, bijvoorbeeld Eindhoven Airport. “We zien bijvoorbeeld onder de instappers daar veel reizigers die onderweg zijn naar een vertrekkende vlucht vanaf Eindhoven of Schiphol.”, zo laat een woordvoerder van Arriva weten.

Of de trein ook op andere tijdstippen gaat rijden is nog onbekend, vertelt woordvoerder Smit. “We zijn als Arriva altijd bezig met nieuwe (markt)kansen, dat geldt ook voor de nachttrein. We krijgen wekelijks de vraag van reizigers of we ook op meerdere dagen kunnen rijden.” De trein rijdt op dit moment van vrijdag op zaterdagnacht van Maastricht naar Amsterdam. De trein vertrekt op vrijdagavond rond 01:00 vanuit Maastricht. Om 01:28 doet hij Roermond aan en een kwartier later station Weert. Na in Amsterdam omgekeerd te zijn keert de trein terug in Limburg aan het begin van de ochtend, om 06:48 in Weert. Om 07:30 is de trein terug in Maastricht.

Lees meer over:

Arriva|Nachttrein|

Lees ook

Nachttrein op station Weert onbereikbaar door gesloten deuren station

Treinreizigers uit het Weerterland die gisteravond de Arriva Nachttrein vanuit Weert naar Schiphol w...