window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Als Geert Gabriëls niet terugkeert als gedeputeerde sluit hij een terugkeer naar het onderwijs niet uit

Samen met 3 andere mensen uit het Weerterland neemt hij in ieder geval plaats in de provinciale staten

Afgelopen week werden de provinciale statenleden van Limburg geïnstalleerd. Vier van hen, afkomstig uit Weert. Geert Gabriëls werkte de afgelopen jaren als gedeputeerde voor de provincie Limburg en zou dat werk graag voortzetten. Mocht dat niet lukken, lonkt wellicht een oude liefde.
Jeroen Heijdeman | 1 april 2023 14:23 | Aangepast op 1 april 2023 14:23
Rond de zomer van 2021 werd Geert Gabriëls gevraagd door Johan Remkes om plaats te nemen in het gouvernement als gedeputeerde voor de provincie Limburg. Gabriëls heeft de afgelopen jaren hard gewerkt voor de provincie en volgens hem zelf met name op natuurgebied laten zien wat hij in huis heeft. Misschien zorgde dat er wel voor dat hij zoveel stemmen binnen wist te halen, in heel Limburg meer dan 5000.

De komende periode wordt bekend of Geert ook weer mag terugkeren als gedeputeerde. Dat is geheel afhankelijk van de coalitiebesprekingen in de provincie. GroenLinks stelt zich in ieder geval constructief op, zo stelt Gabriëls. Mocht dat allemaal niet lukken is een terugkeer in het onderwijs wellicht een optie: "Ik heb altijd als docent gewerkt, dat heb ik altijd supertof gevonden. Maar ik weet helemaal niet wat er gaat gebeuren. Dus laten we dat eerst afwachten. Ik heb het docentschap altijd supertof gevonden, dus dat kan altijd weer."
Bron: Weerterland Journaal

Lees ook

Geert Gabriëls en Wendy van Eijk klaar voor Den Haag

Woensdag 22 november dan is het zover. De stembussen gaan open en in heel Nederland wordt gestemd op...

Gabriëls en Van Eijk op verkiesbare plekken bij Tweede Kamerverkiezingen

De Tweede Kamer kan vanaf november twee Weertenaren rijker zijn. Als de peilingen correct zouden zij...

Oud-gedeputeerde Geert Gabriëls (GL) trots op resultaten natuur, milieu en erfgoed

De plannen voor de nieuwe coalitie in Limburg zijn rond. De nieuwe samenwerking tussen BBB, CDA, VVD...