window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Prins Rik I en Fleur uitgeroepen tot preensenpaar Heiknuiters. “Het moest een keer gebeuren”.

Rik Verhagen en Fleur Janssen zijn gister uitgeroepen tot prinsenpaar van de Heiknuiters in Altweerterheide. Dat gebeurde om half twaalf ’s avonds na de bonte avond. Vanochtend werd de tuin van het huis van Rik versierd. Zondagmiddag ging de volgende activiteit alweer van start: ‘’ de Jeugd Boonte Middig’’. Daar werd ook het nieuwe jeugdprinsenpaar bekend gemaakt.
RTV Midden-Limburg | 16 januari 2024 17:00 | Aangepast op 16 januari 2024 15:09
De geheimhouding van hun eigen rol was ook lastig voor het stel. ‘’Het is een opluchting dat je er weer over kunt praten, dat mocht niet sinds half oktober. Er waren ook maar een paar mensen die het wisten’’ vertelt Rik. Het is in een klein dorp nog lastiger om het geheim te houden omdat het zo hecht is. ‘’Ik kreeg voortdurend opmerkingen en er werd veel naar gevraagd. De mensen om ons heen hadden het ook wel al acht jaar verwacht. Op een gegeven moment moest het een keer gebeuren.’’

Rik is namelijk opgegroeid met vasteloavend. ‘’Prins zijn is iets dat ik altijd al wilde.’’ Nu met Fleur aan zijn zijde is hij er klaar voor. Hij wilde het namelijk altijd samen doen. Zij zag daarom ook dat dit eraan zat te komen. ‘’Ik wist dat hij fan was van vasteloavend, we hadden het er ook al over gehad dat de kans erin zou zitten. Rik wilde het heel graag dus dan vind ik het ook leuk om te doen.’’ Ook Fleur is al vroeg betrokken bij vasteloavend, later werd dat minder, toen ging ze gewoon naar de Oelemarkt. Nu is dat stukje van vroeger weer terug. Het meeste zin hebben ze in de optocht, de feestjes en de boerenbruiloft. Gespannen zijn ze niet meer. ‘’Gisteravond tegen de uitreiking aan was ik dat wel, maar toen het bekend werd viel dat gelijk weg.’’ Dit gold ook voor Fleur.

Het seizoen is dit jaar wat korter dan normaal, precies een maand. Dat komt door Pasen. Zes weken voor carnaval is het vasteloavend. In het verleden was dat vaker het eerste weekend van januari maar dit jaar niet. Volgens Rik en Fleur is dit niet te kort. ‘’Ik heb niet echt een verwachting maar dat vind ik eigenlijk wel fijn, ik zie het wel. Tegenvallen zal het sowieso niet,’’ zegt een lachende Fleur.

Lees ook

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...

67 deelnemers voor Rogstaekers Optocht 2024

Aan de Groeëte Rogstaekersoptocht in de Weerter Vastelaovendj doen dit jaar 67 deelnemers mee. Het a...

Boôrebroeleft Tungelroy vanaf dit jaar het Boôreduîpsel

Tungelroy neemt per dit jaar afscheid van een 33-jarige traditie. De jaarlijkse Boôrebroeleft op Vas...

Gemeenteraad Weert vergadert voor de eerste keer dit jaar

Voor de eerste keer in 2024 komt de gemeenteraad van Weert samen in vergadering. In de raadszaal tra...

Praten met gemeente Weert in het omgevingscafe op 16 januari

De omgevingsvisie is een van de belangrijkste politieke documenten van 2024. Voor dat document geree...