window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Opties voor bouwproject op de stadsbruglocatie blijven open

Vorm, plaats, ontwerp en zelfs projectontwikkelaar voor het iconisch gebouw ligt nog niet vast

De ontwikkeling van het gebied Beekpoort-Noord houdt de gemoederen bezig. Eerder werden er al koopcontracten ontbonden voor het project Weertervaart. Door het bouwen in de molenbiotoop zou de windvang voor de Wilhelmus Hubertusmolen beperkt worden.
Redactie | 18 juni 2022 09:17 | Aangepast op 18 juni 2022 09:17
In WeertFM Take Away vertelde Evert Verhoeven dat de plannen voor het bouwen van het iconisch gebouw nabij de stadsbrug mogelijk in gevaar komen. Als uit het onderzoek naar de windvang zou blijken dat de windvang beperkt wordt, kunnen de plannen niet door zoals nu bedacht, aldus Evert Verhoeven van Stichting Hollandsche Molen.

Op vragen van het Weerterland Journaal wilt wethouder Wendy van Eijk graag antwoord geven. Wat haar betreft hoeft het plan niet meteen terug naar de tekentafel. Er kan, op basis van de windvanganalyse, altijd nog besloten worden om het gebouw te draaien of deels te verschuiven. Zolang het iconisch aspect maar bewaard blijft. Niets wordt daarbij op voorhand uitgesloten.

Wethouder van Eijk: "De gemeenteraad heeft bij het vaststellen van de stedenbouwkundige visie van Beekpoort het college van B&W de opdracht gegeven om te komen tot een iconisch gebouw. Hierbij moet zo veel als mogelijk rekening worden gehouden met bijvoorbeeld een molenbiotoop. Maar het is niet als keihard kader meegegeven". Een blik in de stukken van de gemeenteraadsvergadering van 5 februari 2020 leert dat de gemeenteraad de kaders van de opdracht wel degelijk specifieker en naar het lijkt, harder heeft gegeven:
Bij het ontwerp van de gebouwen op de Stadsbruglocatie kan door slimme vormgeving (aerodynamisch bouwen) afgeweken worden van de beperking in bouwhoogtes en volumes die de molenbiotoop op deze plek oplegt;
De wethouder vindt het voor dit moment nog te vroeg om al verder te praten over de situatie waarin de windvanganalyse voor de bouwplannen negatief zou uitpakken, over een mogelijke nieuwe fase waarin projectontwikkelaars met nieuwe ontwerpen kunnen komen. Toch wordt hier op voorhand ook niets uitgesloten.

Jongen Project Ontwikkeling, verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het plan rondom dit gebouw nabij de stadsbrug, wilde in een eerder stadium nog niet reageren op vragen vanuit WeertFM.
Bron: Weerterland Journaal

Lees ook

Weertse Cis (22) leeft haar droom met eigen werken op de Tefaf

Ze is nog niet eens afgestudeerd van de kunstacademie in Maastricht, maar de Weertse Cis Sluijter vi...

Stille Strijd hoeft niet stil te zijn. Impact standbeeld is groot.

Op 26 februari is er op de markt in Weert het beeld ‘’stille strijd’’ onthult. Dit beeld, een in elk...

Ouders Zeb heel dankbaar voor iedere donatie, klein en groot

De actie Red Topper Zeb is in een heel korte periode een gigantisch succes geworden. Voor de 4-jarig...

Volksdansgroep Wertha gaat voor Internationaal volksdansfestival

In september bestaat Volksdansgroep Wertha 50 jaar. Om dat te vieren zijn er plannen om in oktober e...

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...