window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Negen maanden wethouderschap voor Robert ten Kate

9 maanden klinkt wat kort, maar met zijn portefeuille is er een hoop gebeurd

Robert ten Kate LinkedIn
Vandaag werd bekend dat wethouder Ten Kate is gestopt als wethouder in Nederweert. Gezondsheidsklachten waren de belangrijkste reden voor de jonge Nederweertenaar om te stoppen. Een opsomming van zijn eerste negen maanden als wethouder.
Jeroen Heijdeman | 21 maart 2023 12:07 | Aangepast op 21 maart 2023 12:07
Robert ten Kate had geen gemakkelijke portefeuille als wethouder. Als wethouder volkshuisvesting, plattelandsontwikkeling, klimaat en erfgoed in Nederweert waren dat net de thema's die de grootste opgaven hadden liggen. In Nederland speelden grote woningtekorten en stikstofopgaven. En de gemeente Nederweert had vlak voor de verkiezingen van vorig jaar net een erfgoedkwestie achter de rug. Wethouder Ten Kate kwam naar het gemeentehuis in Nederweert met de ervaring als communicatie-adviseur bij LTO Nederland in Den Haag. LTO is de Land- en Tuinbouw Organisatie en behartigt de belangen van 35.000 leden.

Inwoners van Nederweert zullen Robert ten Kate wellicht herinneren als de wethouder die de erfgoedkwestie in goede banen moest leiden. Nadat hij eerder excuses maakte voor de opmerkingen van zijn voorganger, Ria Stienen, duurde het lang voordat hij en de erfgoedverenigingen in Nederweert om tafel kwamen. Een uitnodiging voor een gesprek kwam er uiteindelijk toch.

Ten Kate was in zijn tijd als wethouder ook verantwoordelijk voor het tekenen van de Woondeal Limburg en werden er een hoop woningen bijgebouwd in Nederweert. Ook wisten in zijn periode als wethouder een aantal boeren de omslag te maken van intensieve veehouderij naar een andere bestemming.

Ten Kate sluit op zijn eigen LinkedIn af met mooie woorden: "Tot slot wil ik dit nog aan u meegeven: wees goed voor elkaar. Dat is niet alleen een uitstekende titel voor een coalitieakkoord – al zeg ik het zelf – maar ook een goed devies. Goed voor elkaar is het beste voor iedereen. Dat gun ik ons allemaal."
Bron: Weerterland Politiek

Lees ook

Weerterland Jaaroverzicht 2021

Het jaar 2021 was weer een bewogen jaar. Een hoop gebeurde en een hoop ben je wellicht alweer verget...

0495KIEST - Kennismaken met: Nederweert Anders

Lijsttrekker Ria Stienen staat bovenaan de lijst van Nederweert Anders. Zij vertelt over de ambities...

Restaurant Diverso gooit hoge ogen in terras top 100

Voor lekker eten en drinken kun je in het Weerterland terecht op heel veel plekken. Maar één terra...

Burgemeester en wethouders Nederweert presenteren begroting

Op 8 november gaan de gemeenteraadsleden van Nederweert in gesprek over de begroting van 2023. Dit d...

Finale MLLF vol met inbreng uit het Weerterland

Met een fantastische score van 5 deelnemers uit het Weerterland, in de halve finales van het LVK, is...

Gemeenteraad Nederweert gaat in vergadering

Op dinsdag 21 maart komt de gemeenteraad van Nederweert weer bijeen voor een nieuwe raadsvergadering...