window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Jongen Project Ontwikkeling weigert antwoorden te geven op vragen WeertFM

Voorlopig nog geen antwoord op zaken die inwoners bezig houden

Hele logische vragen blijven onbeantwoord. Nadat eerder op WeertFM TV al te zien was hoe Stichting Hollandsche Molen en wethouder Wendy van Eijk reageren op de kwestie, blijven de antwoorden van een andere hoofdrolspeler in de stadsbruglocatie-kwestie uit.
Redactie | 24 juni 2022 19:00 | Aangepast op 24 juni 2022 11:20
In april 2021 kwam het verlossende woord vanuit de gemeente Weert. Het schetsontwerp van JPO werd gekozen als het winnende ontwerp voor het te bouwen gebouw nabij de stadsbrug in Weert. Direct na het bekendmaken van de winnaar werden de eerste bezwaren al aangetekend, door de verliezende finalisten.
BAM Wonen BV stuurde een bezwaar in dat de argumentatie van de gemeente Weert niet correct was. Zij schreven onder andere over de windvang in de molenbiotoop: "Nu haalbaarheid van het winnend plan in het geding is en substantiële wijziging van het plan nietrechtmatig is, kan niet anders geconcludeerd worden dan dat het winnend plan gediskwalificeerd dient te worden."
Een bezwaar van Buro Kade schreef over ditzelfde onderwerp: "Het lijkt onwaarschijnlijk dat dit bouwvolume minder effect heeft op de Molenbiotoop dan onze inzending. Ons plan is afgestemd in vorm en hoogte om maximaal in te spelen op de molenbiotoop".
Nu er een onderzoek plaatsvindt naar de windvang in de molenbiotoop van de Wilhelmus Hubertusmolen staan alle plannen rondom Beekpoort-Noord even op pauze. Dit onderzoek moet uitwijzen of de gebouwen er kunnen komen en op welke hoogte. Wethouder Wendy van Eijk liet eerder al weten dat wanneer uit het onderzoek blijkt dat de windvang beperkt wordt, alle opties weer open liggen.

Namens het Weerterland Journaal zijn er vragen gesteld aan JPO, de projectontwikkelaar die het hele plan op poten moet gaan zetten. De redactie van het Weerterland Journaal is benieuwd naar hoe er door JPO bij het ontwerp rekening is gehouden met de windvang in de molenbiotoop en of de gestelde kaders hiervoor duidelijk waren. De redactie is ook benieuwd naar de reactie vanuit JPO op de uitspraken van wethouder Wendy van Eijk, verleden week in het Weerterland Journaal. Daarnaast is er gevraagd of de appartementen in het complex Weertervaart voor dezelfde prijs aangeboden zouden worden, wanneer deze opnieuw in de verkoop zouden mogen. JPO weigert echter deze vragen te beantwoorden.
Bron: Weerterland Journaal

Lees ook

Weertse Cis (22) leeft haar droom met eigen werken op de Tefaf

Ze is nog niet eens afgestudeerd van de kunstacademie in Maastricht, maar de Weertse Cis Sluijter vi...

Stille Strijd hoeft niet stil te zijn. Impact standbeeld is groot.

Op 26 februari is er op de markt in Weert het beeld ‘’stille strijd’’ onthult. Dit beeld, een in elk...

Ouders Zeb heel dankbaar voor iedere donatie, klein en groot

De actie Red Topper Zeb is in een heel korte periode een gigantisch succes geworden. Voor de 4-jarig...

Volksdansgroep Wertha gaat voor Internationaal volksdansfestival

In september bestaat Volksdansgroep Wertha 50 jaar. Om dat te vieren zijn er plannen om in oktober e...

Actie voor Zeb bereikt einddoel van 4 ton! Inzameling gaat door voor verder onderzoek

Het is gelukt! Binnen 14 dagen is er 400.000 euro opgehaald voor de behandeling van de 4-jarige Zeb....

Inzamelingsactie voor zieke Zeb bereikt 100.000 euro. Kwart van het doel is behaald.

De inzamelingsactie voor de nog jonge Zeb heeft binnen een week al de eerste mijlpaal van 100.000 eu...