window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

Imago urnenveld Boshoverheide krijgt oppepper met Europese subsidie

Het urnenveld Boshoverheide in Weert heeft een Europese subsidie ontvangen om het bekender te maken bij een breder publiek

Met naar schatting 3100 grafheuvels uit de Bronstijd is het urnenveld een belangrijk historisch erfgoed. De gemeente Weert en Grenspark Kempen~Broek hadden een subsidie van 125.000 euro aangevraagd bij Interreg VI Vlaanderen-Nederland, met een extra bijdrage van 207.450 euro van de Provincie Limburg.
RTV Midden-Limburg | 23 juni 2023 17:43 | Aangepast op 23 juni 2023 17:43
Het project omvat onder andere een herinrichting van de parkeerplaats, de plaatsing van informatievoorzieningen zoals informatieborden en een reconstructie van een grafheuvel. Hierdoor wordt het urnenveld toegankelijker en kan de rijke geschiedenis ervan beter worden ervaren. Er zal ook een informatie- en educatieprogramma worden ontwikkeld, in samenwerking met het Natuur- en Milieucentrum IJzeren Man en Museum W. Daarnaast wordt er gewerkt aan een Suske en Wiske-strip om het verhaal van het urnenveld op een originele manier te vertellen.
Het project, dat deel uitmaakt van een grotere aanvraag voor de Limburgse grensstreek, ontvangt in totaal ongeveer 1,5 miljoen euro aan Europese middelen. De gemeente Weert zal zo’n 400.000 euro investeren in het gebied. Naar verwachting zal de vernieuwde site in het voorjaar van 2025 feestelijk worden geopend.
Met deze initiatieven hopen de betrokken partijen het urnenveld Boshoverheide in Weert meer bekendheid te geven en de geschiedenis ervan tot leven te brengen voor zowel bewoners als bezoekers.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

Boshoverheide|Subsidies|

Lees ook

Subsidie voor uitbreiding streekomroep Midden-Limburg

De samenwerkende lokale omroepen in Midden-Limburg krijgen volgend jaar een flinke bijdrage van het ...

Gemeente Weert deelde ruim 140.000 euro uit aan scholen voor nieuwe initiatieven

Bij de begrotingsbehandeling van 2019 is door de gemeenteraad van Weert geld beschikbaar gesteld voo...