window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

150 Huisdieren in omgeving Weert maken gebruik van dierenvoedselbank

Een mooie donatie helpt de Dierenvoedselbank op weg

De financiële situatie van veel inwoners uit het Weerterland wordt minder. Hoge energierekeningen en duurdere boodschappen zorgen er voor dat mensen minder te besteden hebben. En uiteindelijk kan dat ook de huisdieren in het Weerterland raken. In Nederland geeft een derde van alle huisdiereigenaren aan moeite te hebben met zorgen voor hun huisdier. En dus maken steeds meer mensen gebruik van de Dierenvoedselbank Weert.
Lars van der Werf | 16 januari 2023 19:01 | Aangepast op 16 januari 2023 19:01
Jack Weekers van Stichting Dierenvoedselbank Weert is duidelijk over de huidige situatie: ““Al twee jaar lang zien we een toename van mensen die gebruik willen maken van de dierenvoedselbank. Soms zijn er wel acht nieuwe aanmeldingen in een maand. Tegelijkertijd neemt het aantal giften vanwege de oorlog in Oekraïne af. We helpen nu ongeveer 150 huisdieren en hebben daarmee onze maximale capaciteit bijna bereikt.”

Dierenspeciaalzaak Pets Place doet een landelijke donatie aan de dierenvoedselbanken in Nederland. In totaal doneerden zij in januari tweeduizend kilo honden- en kattenbrokken en nog eens vierduizend kilo hooi. Jack Weekers is er blij mee: “Dankzij deze donatie kunnen we een paar maanden vooruit. Het verlicht de druk enorm. Bovendien is een voorraad hard nodig, want we verwachten dit jaar een nog sterkere toename in het aantal aanvragen.”

Lees meer over:

Huisdieren|Dierenvoedselbank|