window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-PJSB0TM77P');

1 op 10 jongeren in Midden-Limburg in de jeugdzorg

Een recordaantal jongeren zat het eerste half jaar van 2023 in de jeugdzorg. Dat blijkt uit cijfers die het CBS bekend heeft gemaakt. Het Nederlands gemiddelde ligt op ongeveer 9 procent. In Midden-Limburg zijn de cijfers nog hoger. Daar zit meer dan 10 procent van de jongeren, onder de 23 jaar, in de jeugdzorg.
RTV Midden-Limburg | 31 oktober 2023 12:13 | Aangepast op 31 oktober 2023 12:13
Het CBS stelt dat verschillen te maken kunnen hebben met de verschillen in gezinssamenstellingen per gemeente. Ook bepaalde keuzes in gemeentehuizen over de invulling van jeugdzorg kunnen invloed hebben op de cijfers. Ook blijkt dat in gezinnen waar het inkomen lager is, vaker jeugdhulp ingeschakeld is. Daarnaast zitten jongens vaker in de jeugdzorg dan meisjes.

De cijfers zijn in anderhalf jaar tijd gestegen. In totaal maken in Midden-Limburg 5520 jongeren gebruik van jeugdzorg. De gemeente die er uit springt is Echt-Susteren, waar meer dan 12% van de jongeren in de jeugdzorg zit. Maasgouw stijgt over het afgelopen half jaar het hardst, zij gaan van 9,4% van de jongeren naar 10,4%. Van 435 naar 480 jongeren. Een stijging van 45 personen, in een half jaar tijd. Van alle Midden-Limburgse gemeenten komt de gemeente Weert het ‘best’ voor de dag, met 10,2%.
Bron: RTV Midden-Limburg

Lees meer over:

Midden-Limburg|Jeugdzorg|

Lees ook

Midden-Limburg vraagt 26 miljoen aan het Rijk

De zeven gemeentes van Samenwerking Midden-Limburg (SML) dienen vandaag een voorstel in waarbij ze 2...

Subsidie voor uitbreiding streekomroep Midden-Limburg

De samenwerkende lokale omroepen in Midden-Limburg krijgen volgend jaar een flinke bijdrage van het ...

Wethouder van den Heuvel één van de kartrekkers voor de regiodeal in Midden-Limburg

De regiodeal gaat op drie onderwerpen Midden-Limburg stappen vooruit helpen. De transitie van het la...